Google search

З 2018 по 2022 р. на кафедрі виконується ініциативно - пошукова наукова робота «Розробка нових методів лікування та їх оцінка при вродженій та набутій хірургічній патології у дітей». В рамках наукової роботи здійснюють клінічні і експериментальні дослідження, виконуються дисертаційні роботи 4  аспірантами та 2 пошукачами наукового  ступеня.

Співробітники кафедрами є активними учасниками і доповідачами різноманітних вітчизняних і міжнародних медичних форумів.

2018 рік Міжнародна конференція з дитячої хірургії м.Єреван Республіка Вірменія.

Учасники науково-практичної конференції, присвяченої 60- річчю  заснування дитячої хірургічної служби Миколаївської області. 27.12.2019 року.

Науково-практична конференція з міжнародною участю «Інноваційні технології в хірургії та анестезіології і інтенсивній терапії дитячого віку», що організована та проведена 18-19 жовтня 2019 року кафедрами дитячої хірургії та дитячої анестезіології і інтенсивної терапії  НМАПО імені П.Л.Шупика.

Науково – практична конференція «Історія, сучасний стан та перспективи розвитку надання високоспеціалізованої медичної допомоги дітям області», яка присвячена 35- річчю з дня відкриття КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» 17.01.2020 року.

 І Науково-практична конференцяї з міжнародною участю «Охматдитівські читання». 23-24 вересня 2021 року. м.Київ. 

З 2003 року по теперішній час кафедра стала організатором та видавцем журналу «Хірургія дитячого віку», який затверджено ВАК України як фахове видання .