Google search

Клінічною базою кафедри є Комунальне некомерційне підприємство  «Клінічна лікарня «Психіатрія»» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), директор – д.мед.н., професор В.Д. Мішиєв.

Крім того роботі колективу кафедри немало сприяє тісний зв'язок з іншими базовими клініками:

  • Київське обласне спеціалізоване психіатрично-наркологічне об'єднання (генеральний директор — Г. М. Зільберблат),
  • Комунальне некомерційне підприємство «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (директор – І.В. Лоскутова),
  • Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги (головний лікар — О. А. Ткаченко).

За рік співробітники кафедри консультують понад тисячу пацієнтів (дітей і підлітків та дорослих).

Клінічна база кафедри: Комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня «ПСИХІАТРІЯ»» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Адреса: вул. Кирилівська,103, м. Київ, 04080,

тел. (044) 463-74-82, тел./факс (044) 503-86-96

E-mail: [email protected][email protected],

код ЄДРПОУ 01994072

Офіційний сайт закладу https://psychiatry-kyiv.itmed.org/

 

Потужність лікарні становить: 1345 ліжок.

Відповідно до рішення Київської міської ради №567/608 від 08.04.2021 року "Про реорганізацію закладів психіатричної допомоги, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва" реорганізовані шляхом приєднання до КНП "Клінічна лікарня "ПСИХІАТРІЯ":

- Комунальне некомерційне підприємство "Київська міська психоневрологічна лікарня № 3" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) 

- Комунальне некомерційне підприємство "Київський міський психоневрологічний диспансер №1" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

- Комунальне некомерційне підприємство "Київський міський психоневрологічний диспансер №3" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

- Комунальне некомерційне підприємство "Київський міський психоневрологічний диспансер №4" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

- Київський міський центр судово-психіатричної експертизи.

Структура лікарні включає: лікувальну частину, консультативно-діагностичну поліклініку, правобережну психіатрична амбулаторія з мобільною мультидисциплінарною командою № 1, №2, №3  апарат управління, господарську частину.

В складі лікарні функціонують 32  різнопрофільних відділень. Працюють  7 відділень для лікування гострих психотичних станів, 2 терапевтичних відділення для лікування пацієнтів з психічними розладами, відділення для лікування епілепсії, стаціонарне відділення для учасників та інвалідів війни, 2 стаціонарних відділення для дітей та підлітків, відділення інтенсивної терапії, психіатричне відділення комплексної терапії резистентних форм хімічної залежності.

В лікарні працює міська консультативно-діагностична поліклініка, яка надає комплексну амбулаторну допомогу з приводу соматичних  та психіатричних розладів населенню м. Києва та пацієнтам, які перебувають на стаціонарному лікуванні в нашому закладі.

В поліклініці працюють клініко-діагностична та бактеріологічна лабораторії, кабінет функціональної діагностики з досліденням функцій вищої нервової діяльності (ЕЕГ,РЕГ) та електрокардіографії (ЕКГ), рентгенодіагностичне відділення оснащене сучасними комп'ютерним та магнито-резонансним томографами, цифровим флюорографом, кабінет  ультразвукової діагностики (УЗД). Проводиться амбулаторний консультативний прийом фаховими спеціалістами: стоматологом, отолорингологом, офтальмологом, кардіологом, невропатологом, дерматовенерологом, фтизіатром, хірургом, терапевтом, психіатром, психотерапевтом, практичним психологом.

 Для вирішення медико–соціальних питань пацієнтів проводиться:

  • направлення на медико-соціальну комісію для вирішення питань працездатності хворих з метою їх соціального захисту;
  • переведення хворих лікарні за наявності показань в психоневрологічні будинки-інтернати для покращання умов їхнього перебування, догляду та медико-соціальної допомоги;
  • впровадження в лікарні сучасних підходів медико-соціальної реабілітації, заснованого на засадах мультидисциплінарних бригад, що складаються з лікаря-психіатра, психотерапевта, психолога, медичної сестри з соціальної допомоги,інструктора з трудотерапії, медичної сестри;
  • впровадження окремих програм медико-соціальної реабілітації хворих на ендогенну патологію, залежність від психоактивннх речовин та органічне ураження нервової системи з урахуванням специфіки кожного виду нозології та використанням сучасних підходів до лікування та реабілітації;
  • забезпечення наступності в лікуванні та реабілітації з амбулаторними закладами - психоневрологічними диспансерами;
  • залучення до заходів медико-соціальної реабілітації хворих в творчих майстернях;
  • проведення в лікарні освітницьких та реабілітаційних програм для родичів хворих, тематичних лекцій, семінарів для покращення обізнаності родичів пацієнтів про особливості перебігу окремих психічних розладів та пристосування до них реабілітаційного процесу в домашніх умовах;
  • проведення психотерапевтами лікарні психодинамічно орієнтованих відкритих груп пацієнтів різних відділень.

У лікарні працює відділ правого забезпечення по наданню юридичної допомоги в розв'язанні правових питань пацієнтів.

Лікарня розташована на ділянці розміром 17,2 га, з них 1,7 га займає Кирилівська Церква, що належить до заповідника Софія Київська. Заклад нараховує 23 споруди, серед яких 7 збудовані в позаминулому столітті, 3 - на початку минулого століття.