Google search

Кафедра працює за двома спеціальностями: «Клінічна лабораторна діагностика» та «Клінічна біохімія». На кафедрі впродовж 2022 року проводились цикли спеціалізації за фахом «Клінічна лабораторна діагностика» та за фахом «Клінічна біохімія». Цикли тематичного удосконалення, присвячені актуальним темам з різних розділів двох спеціальностей. Передатестаційні цикли для біологів та біохіміків.

Навчаються лікарі-інтерни за двома спеціальностями: 222 і 224.

В 2022 році співробітники кафедри підготували освітньо-професійну програму для другого рівня вищої освіти –магістратури за спеціальністю 224 «Технології медичної діагностики та лікування.

На кафедрі проводяться одно та дводенні майстер класи і фахові семінари протягом року.

Кафедра є опорною у системі післядипломної освіти Україні за спеціальністю біохімія і одною з головних в Україні з проблем клінічної лабораторної діагностики.

Щорічно кафедра готує слухачів на 16 циклах, спеціалізації, передатестаційної підготовки та циклах тематичного удосконалення. За 1997–2007 рр. на кафедрі підготовлені та затверджені МОЗ України і застосовуються в учбовому процесі 4 комп’ютерні програми, одна з яких видана. За 2001–2002 рр. підготовлені за новими вимогами та затверджені МОЗ України ще 4 комп’ютерні програми. У 2019 році відбулося останнє оновлення комп’ютерних програм.

Кафедра проводить цикли очно-заочні з елементами дистанційного навчання. В рамках Центру симуляційних методів навчання НУОЗ України імені П.Л. Шупика функціонує кабінет «Лабораторна медицина» для відпрацювання практичних навичок на сучасному високотехнологічному лабораторному устаткуванні автоматичних аналізаторах і. З початком карантину в 2020 р. та війскових дій у лютому 2022 лекційні та семінарські заняття переведені в мережу інтернет з застосуванням zoom.

Для оптимізації учбового процесу і з урахуванням специфіки багатопрофільної дисципліни - клінічної лабораторної діагностики, на кафедрі створено архів лекцій з мультимедійним супроводом багатий ілюстративний матеріал, що включає понад 500 таблиць, більше 10 тис. музейних препаратів, 14 тематичних слайд-фільмів, яскравих тематичних методичних альбомів.

З вибраних питань клінічної лабораторної діагностики розроблені алгоритми та графи логічних структур, створений банк тест-завдань різного ступеня складності.