Google search

Завідувач кафедри академік НАМН України професор В.В. Лазоришинець є дійсним членом Європейської асоціації кардіоторакальних хірургів (EACTS) з 1998 року, членом Французької асоціації серцево-судинних хірургів (SFCTCV) з 2003 року, Американської асоціації торакальних хірургів (AATS) з 2004 року, а також членом-засновником Всесвітньої асоціації дитячих кардіологів та кардіохірургів (2007 р.).

Асистент кафедри Якушев А.В. є дійсним членом європейського товариства серцевого ритму (EHRA) з 2017 року.

Професор В.В. Лазоришинець брав участь у наступних закордонних науково-практичних заходах (дані за 2021 рік):

1) The 69 International Congress of the European Society of Cardiovascular and Endovascular Surgery (ESCVS), 26 - 27 березня, Італія (6 виступів з доповіддю);

2) The 35 Annual Meeting European Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS), 14 - 16 жовтня, Іспанія (2 виступи з доповіддю).

Доцент кафедри В.В. Ісаєнко також брав участь у науково-практичному заході (дані за 2021 рік) - The 35 World Congress on Heart Diseases, 23 – 24 серпня, Іспанія (1 виступ на вебінарі).

Професор В.В. Лазоришинець є співорганізатором і координатором роботи Міжнародної школи кардіохірургії на базі Міланського університету (Мілан, Бергамо, Італія) - International Heart School. У 2021 році у ній навчались 2 громадянина з боку України та 1 громадянин з боку Італії.

Кафедрою підтримуються конструктивні професійні стосунки з наступними закордонними закладами:

1) Державна установа «Республіканський науково-практичний центр «Кардіологія» (м. Мінськ, Білорусь);

2) Сілезьський Центр кардіохірургії (м. Забже, Польща);

3) Центр з лікування гіпертрофічної кардіоміопатії (м. Монца, Італія);

4) Центр з трансплантації серця (м. Берлін, Німеччина);

5) Республіканський спеціалізований центр хірургії імені академіка В. Вахідова (м. Ташкент, Узбекистан).