Google search

Сучасна кафедра фундаментальних дисциплін та інформатики щорічно забезпечує проведення більше двадцяти навчальних циклів післядипломного спрямування та дисциплін (нормативних і вибіркових) підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії. Кожні 5 років колектив кафедри розробляє та видає оновлену Уніфіковану програму з інформатики та кібернетики в охороні здоров’я та біології. Останнє видання уніфікованої програми здійснено в 2021 році під назвою "Інформатика та кібернетика : Уніфікована освітня програма в галузях знань 22 "Охорона здоров’я" та 09 "Біологія"". Щорічно оновлюється перелік циклів тематичного навчання.

На кафедрі проводяться такі основні цикли тематичного вдосконалення (тривалість 2 тижня): “Сучасні аспекти навчання з використанням інформаційних технологій”, “Інформаційно-технологічні проблеми забезпечення дистанційного навчання в охороні здоров’я”, “Інформаційні технології оброблення зображень у медицині”, “Доказова медицина”, “Інформаційні аспекти передавання знань при безперервному професійному розвитку лікарів і фармацевтів”, “Інтернет в охороні здоров’я та практичній медицині”, “Електронна медична документація і технологія електронної медичної паспортизації”, “Нові технології передавання знань”, “Інформаційні технології в децентралізації післядипломної медичної освіти: від вебінарів до відкритих онлайн-курсів”, “Математичні методи оброблення інформації”, “Інформаційні технології в фармації”.

Тематичні цикли кафедри розраховано на такий контингент слухачів: лікарі різних спеціальностей і спеціалізацій, керівники закладів охорони здоров’я, фармацевти, біологи, педагогічні та науково-педагогічні працівники закладів вищої та післядипломної освіти системи охорони здоров’я, наукові співробітники та інженерно-технічний склад інформаційно-аналітичних центрів системи охорони здоров’я.

За окремими робочими програмами проводиться навчання аспірантів, магістрантів, інтернів.

Для підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії розроблено та впроваджено робочі програми навчальних дисциплін. Нормативні: “Управління науковими проєктами. Фінансування наукових досліджень”, “Сучасні інформаційні технології у науковій діяльності та біостатистика”.

Вибіркові: “Математичне моделювання в медицині та біології”, “Доказова медицина”, “Системна біомедицина”, “Інформаційні технології пошуку та структуризації інформації”.

З метою формування, оновлення, поглиблення ключових загальногуманітарних компетентностей стосовно здійснення наукового керівництва/консультування дисертаційними дослідженнями та виходячи з актуальних інформаційних і біоетичних питань здійснення наукової діяльності створено та впроваджено спеціалізований цикл тематичного вдосконалення для наукових керівників підготовки докторів філософії (PhD), наукових консультантів докторів наук, а також для осіб, які мають намір здійснювати наукове керівництво або консультування “Актуальні питання наукового керівництва/консультування дисертаційним дослідженням: інформаційні та біотичні аспекти”.

Навчання на всіх циклах кафедри може здійснюватися на основі платних освітніх послуг. Впроваджено очно-заочні цикли з елементами дистанційного навчання, майстер–класи, тренінги.

Кафедра оснащена сучасними персональними комп’ютерами, має два навчальні комп’ютерні класи, що підключені до локальної мережі з доступом до всесвітньої мережі Інтернет, два класи для проведення лекційних занять, спеціалізовану аудиторію для проведення лекцій і семінарів у форматі відеоконференцзв’язку.  

Навчальні бази кафедри. 

1) теоретичний корпус НУОЗ України імені П. Л. Шупика;

2) ТОВ ”Сузір’я” (Закарпатська обл., Свалявський р-н, с. Солочин, Санаторій ”Квітка Полонини”);

3) науковий навчально-методичний центр дистанційної освіти на базі НДСЛ ”ОХМАТДИТ”;

4) ДЗ ”Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр Міністерства охорони здоров'я України” (м. Костянтинівка, Донецька обл.);

5) ДУ ”Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України”.