Google search

Мироненко Олександр Іванович – кандидат медичних наук, доцент кафедри загальної та невідкладної хірургії НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

Мироненко Олександр Іванович закінчив лікувальний факультет Полтавського медичного інституту в 1987 році.

Практичний досвід хірурга ургентної допомоги набував на базі міських лікарень міста Кременчука та ЦРЛ.

З 1994 по 1996 роки навчався в клінічний ординатурі, а за тим, з 1997 по 2000 рік в очній аспірантурі з хірургії на клінічних базах кафедр НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

В 2001році в Національному інституті хірургії та трансплантології  імені О.О. Шалімова НАМН України захистив кандидатську дисертацію на тему «Оптимізація хірургічної тактики при гострій непрохідності тонкої кишки злукового генезу» зі спеціальності “Хірургія”.

Після закінчення аспірантури, з 2001 року працював  асистентом кафедри, а з 2005року - на посаді доцента кафедри загальної та невідкладної хірургії.

На кафедрі відповідальний за підготовку інтернів зі спеціальності «Хірургія». Куратор циклів підготовки лікарів-інтернів І,ІІ,ІІІ років навчання.

Також відповідальний за науково-дослідну роботу кафедри.

Опублікував понад 85-ти наукових праць, з них монографія та учбові програми  для лікарів-інтернів. Автор 7 Патентів України на винахід. Співавтор монографії “Кишечная непроходимость“ за редакції Радзиховського А.П. (2012). Cпівавтор «Методичних рекомендацій для керівників лікарів-інтернів зі спеціальності “Хірургія” на базах стажування» під редакцією В.І. Паламарчука (2014). Cпівавтор «Програми вступного іспиту до аспірантури із спеціальності “Хірургія” 14.01.03» під редакцією В.В. Крижевського (2016).

 Основними напрямками науково-практичної діяльності є — невідкладна хірургія абдомінальної та торакальної порожнин, хірургічна гастроентерологія, хірургія кишкового тракту, панкреатобіліарна хірургія, хірургічна інфекція.

Має вищу кваліфікаційну категорію зі спеціальності “Хірургія”

Постійно удосконалює свій професійний і педагогічний рівень.

За досягнення в науково-практичній діяльності неодноразово відзначався подяками, грамотами та цінними подарунками керівництвом НУОЗ України імені П. Л. Шупика, адміністрацією м. Києва, міністром МОЗ України.