Google search

Консультативно-діагностична робота здійснюється співробітниками кафедри на клінічній базі в ДУ «Інститут серця МОЗ України». Ведення хворих, діагностичні процедури та лікувальні втручання здійснюються викладачами та клінічними ординаторами кафедри. У клініко-діагностичному відділенні Інституту серця здійснюється консультативний прийом та лікувальна робота у кардіохірургічних відділеннях. Науково-педагогічні працівники мають переважно вищу або першу кваліфікаційну категорію за спеціальностями: «Хірургія серця та магістральних судин», «Кардіологія», «Інтервенційна кардіологія», «Анестезіологія та інтенсивна терапія». 

Завідувач кафедри, професор Б.М. Тодуров активно працює над вдосконаленням нормативно-правової бази документів з серцево-судинної, ендоваскулярної хірургії та транспланталогії. Крім того, він регулярно веде консультативний прийом пацієнтів в ДУ «Інститут серця МОЗ України», проводить робочі поїздки зі співробітниками кафедри з наданням консультативної допомоги пацієнтам, веде оперативну лікувальну діяльність, активну громадську та освітню роботу, широко освітлюючи її у медіа-просторі.

Співробітники кафедри є активними учасниками та виконують хірургічне, анестезіологічне,  перфузіологічне та координаційне забезпечення трансплантацій органів та тканин людини, а саме – трансплантацій серця, нирок, легень, печінки, підшлункової залози, органокомплексів серце-легені та стовбурових клітин у хворих з різноманітними патологіями та станами важкості. Активно розвиваються мініінвазивні технології, які вже наразі стали рутинними для більшості оперативних втручань.

Співробітники кафедри кардіохірургії, рентгенендоваскулярних та екстракорпоральних технологій під керівництвом завідувача кафедри, професора Тодурова Б.М., з початку лютого 2022 по теперішній час приймають активну участь у волонтерській діяльності для надання гуманітарної допомоги продуктами, медикаментами, генераторами, товарами першої необхідності ті іншим малозабезпеченим людям, населенню деокупованих територій, лікарням та військовим в зоні активних бойових дій - Херсоні, Ізюмі, Мощуні, Краматорську та багатьох інших населених пунктах України.

Постійно проводиться консультативна, лікувальна та хірургічна медична допомога військовим як у виїзних мобільних бригадах в зону бойових дій, мобільних шпиталях, так і в хірургічних відділеннях , операційних на базі кафедри - ДУ Інститут серця МОЗ України професором Тодуровим Б.М, доцентами Зеленчуком О.В., Судакевичем С.М., Ященко Н.О., аспірантами кафедри Лоскутовим Д., Тодуровим М., Станом М., Шкандалою А., Бойко К.

Волонтерська діяльність проф Тодуров БМ доцент Зеленчук ОВ аспірант Шкандала АЮ

Команда трансплантологів проф Тодуров БМ доцент Судакевич СМ аспірант Лоскутов ДО

Лікування військових

Стажування в Мюнхенському кардіоцентрі доцент Зеленчук ОВ асистент Хохлов АВ

Стажування в університетській клініці Саарланда, м. Хомбург доцент Зеленчук ОВ доцент Судакевич СМ

На частих виїзних консультаціях на деокуповані та прифронтові території співробітники кафедри проводять консультативну та гуманітарну допомогу населенню, на базі кафедри проводиться диспансерний огляд та, за потребою, діагностична та кардіохірургічна допомога пацієнтам з Херсонської, Харківської, Донецької, Запорізької та інших областей і внутрішньо переміщеним особам з багатьох населених пунктів України з рекомендаціями та допомогою в реабілітації.