Google search

Кафедра щелепно-лицевої хірургії НУОЗ України імені П. Л. Шупика є опірною в системі медичної освіти в Україні (наказ МОЗ України № 317 від 09.11.1998 р.). На основній базі кафедри створений Центр щелепно-лицевої  хірургії (1998).

Основну частину планових оперативних втручань (більш ніж 90%) виконують співробітники кафедри. У перелік найбільш складних оперативних втручань входять: пухлини привушної залози (із виділенням стовбура і гілок лицьового нерва), пухлини щелепно-лицевої області і шиї, а також поєднаних локалізацій, кістково-пластичні операції, усунення посттравматичних і післяопераційних деформацій і дефектів щелеп і м'яких тканин, хірургічне лікування неврогенних захворювань, естетичні (косметичні) операції й ін.

Додаткові бази кафедри щелепно-лицевої хірургії НУОЗ України імені П. Л. Шупика: міська стоматологічна поліклініка  (вул. Пімоненка, 10А); Київська стоматологічна поліклініка №1 МОЗ України (вул. Межигірська, 43).

У стаціонарному відділенні щелепно-лицевої хірургії (на 60 койок) щорічно лікуються більш 2 тисяч хворих. Обхід хворих у стаціонарі професором Тимофєєвим О. О. проводиться у понеділок і у четверг з 9:45| до 10:45|. Два рази на тиждень (понеділок і четверг з 11:00 до 12:00) професор і доценти проводять консультації для виявлення хворих, що потребують щелепно-лицевої допомоги (за рік консультується біля 1,5 тисяч чоловік). 

Професор Тимофєєв О.О. є одним з найбільш відомим в Україні та за її межами вченим, педагогом і щелепно-лицевим хірургом. Оперативні втручання він проводить як жителям України, так і хворим із країн ближнього і далекого зарубіжжя. Ним тривалий час розробляються й удосконалюються такі напрямки в щелепно-лицевій хірургії:

-         видалення  пухлин  привушних (операції проводяться на лицьовому нерві) і піднижньощелепних слинних залоз;

-         лікування непухлинних захворювань великих слинних залоз;

-         видалення пухлин й пухлинних утворень щелеп і м'яких тканин обличчяташиї;

-         лікування посттравматичних ушкоджень тканин щелепно-лицевоїділянки і їхніх ускладнень;

-         лікування запальних захворювань щелеп і м'яких тканин;

-         імплантація в щелепно-лицевій області (щелепних кісток, гелів і т.д.);

-         дентальна імплантація та ускладнення, пов'язані із проведенням цих  операцій;

-         оперативні втручання з-приводу захворювань периферичних відділів нервів обличчята шиї (операції на периферичних гілках трійчастого нерва);

-         операції при вроджених і придбаних деформаціях щелеп і м'яких тканин;

-         пластичнаі естетична хірургія та ін.;

-         гальванічна патологія (гальванізм і гальваноз), що пов'язана з наявністю металевих включень (незнімних зубних протезів) порожнини рота й ускладнення, пов'язані з нею.

Співробітники кафедри чергують по щелепно-лицевому травмпункту (за графіком), надають консультативну допомогу у лікувальних установах (лікувально-оздоровчому об'єднанні, МВС, пульмонологічному Центрі, районних поліклініках і ін.).

Результати досліджень співробітників клініки щелепно-лицевої хірургії НУОЗ України імені П. Л. Шупика впроваджені в практику щелепно-лицевих стаціонарів і в навчальний процес профільних кафедр вищих медичних навчальних закладів України.

Розробки співробітників кафедри відзначені увагою й у закордонних країнах (Англія, США, Франція, Ліван, Німеччина, Австрія, Італія, Угорщина, Іспанія, Голландія й ін.).

З 09.10.2020р  КМКЛ№12 (Підвисоцького, 4-А, що є базою каффедри) включено до Переліку закладів охорони здоров"я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19.