Google search

Кафедра пропонує навчання лікарям на етапі безперевного професійного розвитку: цикли тематичного удосконалення, спеціалізації, стажування.

Те, що від помилок під час операції не застрахований жоден медик - підтверджує завідувач кафедри професор Олександр Юрійович Усенко. Однак, за його словами, помилки можна мінімізувати, якщо постійно проходити курси підвищення кваліфікації.

"Кожен практикуючий український хірург повинен періодично проходити курси підвищення кваліфікації. Адже від точності його рухів залежить життя пацієнта, час його одужання. При вдало проведеному хірургічному втручанні, коли не зроблено жодного зайвого розрізу, людина відновлюється на тижні раніше", - запевняє академік Олександр Юрійович Усенко

Спеціалізація:

  • за фахом «Судинна хірургія» (термін навчання - 6 місяців)
  • за фахом «Трансплантологія» (термін навчання - 10 місяців)

Стажування за індивідуальним планом:

  • за фахом «Хірургія» (термін навчання - 1 місяць)
  • за фахом «Судинна хірургія» (термін навчання - 1 місяць)

Спеціалізація за індивідуальним планом:

  • за фахом «Хірургія» (термін навчання  - 5 місяців, 9 місяців)
  • за фахом «Судинна хірургія» (термін навчання - 6 місяців)

Інтернатура: за фахом «Хірургія» (термін навчання - 3 роки)

Клінічна ординатура: за фахом «Хірургія» (термін навчання - 2 роки)

Аспірантура:за фахом  «Хірургія» очна (термін навчання – 3 роки) та заочна (термін навчання – 4 роки)

Тематичне удосконалення:

  • Актуальні питання флебології
  • Актуальні питання хірургії магістральних судин
  • Актуальні питання хірургії стравоходу
  • Бариатрична хірургія
  • Вибрані питання хірургії
  • Лапароскопічна хірургія жовчних шляхів
  • Лапароскопічна хірургія та інші сучасні хірургічні технології
  • Нові технології в ендоваскулярній хірургії
  • Новітні технології в хірургії підшлункової залози
  • Питання хірургії
  • Сучасні питання хірургії печінки та жовчних шляхів - 
  • Трансплантологія 

Контингент слухачів: випускники медичних ВУЗів за фахом «Лікувальна справа»

Методики викладання: лекції, практичні заняття, семінарські заняття.

В навчальному процесі співробітники кафедри широко застосовують сучасні технології навчання: комп’ютерну техніку, відеофільми, мультимедійні програми, слайди, алгоритми, ситуаційні задачі, стандарти практичних навичок.

Телефон для довідок:

+38 (044) 408 19 90

Центр хірургічних інновацій.

На базі тренінгового центру слухачі курсу тематичного удосконалення  опановують, підвищують та відпрацьовують елементи практичних навичок з лапароскопічної хірургії. Ця унікальна модульна система навчання у Центрі передбачає теоретичні та практичні заняття і спрямована на поетапне засвоєння інформації, а саме: заняття  на сучасних тренажерах-симуляторах, відпрацювання навичок на планшетах й біологічному матеріалі, а також в операційних експериментального відділу ДУ  «Національний  інститут  хірургії  та трансплантології ім. О.О. Шалімова» НАМН Україниякі обладнані сучасними хірургічними апаратами та інструментами для відкритого,  лапаро-, ендо- й торокоскопічного доступу.

У тренінг-центрі,  пройшовши заняття, лікарі отримують досвід малотравматичних лапароскопічних хірургічних втручань. Це унікальний майстер-клас, який поєднує в собі професійне хірургічне німецьке обладнання і тренажери. Незважаючи на їх зовні просту форму вони максимально реалістично відтворюють ту атмосферу, в якій працюють лікарі під час операцій. Самі тренажери - це пластикові короби, які відіграють роль черевної порожнини людини, в них вставлені хірургічні інструменти. Слухачі, як їх тут називають лікарі-тренери, повинні відпрацювати чіткість рухів, орієнтацію в просторі, правильне положення рук. Для цього вони за допомогою інструментів розгортають цукерки, чистять мандарини, переносять тонкі гумки з одної шпильки на іншу, розрізають м'ясо курей. При цьому виконують всі ті рухи, які роблять хірурги під час справжніх операцій. Все, що відбувається "всередині пацієнта" транслюється на екран перед очима учня.

Центр повністю обладнаний високотехнологічними операційними з можливостями конференц-зв’язку задля перегляду хірургічних втручань за їх межі. Під час он-лайн трансляції фахівці мають нагоду дискутувати з оперуючими хірургами і колегами, задавати питання щодо техніки хірургічного втручання, профілактиці ускладнень.

Можливості телемедицини забезпечують мережеві візуальні комунікації та відеоконференції із підключенням клінік і навчальних центрів по всьому світу.

В програмі курсу лікарі-хірурги, інтерни та студенти можуть засвоїти або вдосконалити навички хірургічних втручань під керівництвом провідних фахівців України та зарубіжжя на тренажерах, у віварії, або під час асистування в клінічних операційних із застосуванням обладнання провідних виробників.

Хірурги та лікарі-інтерни можуть обрати наступні курси для навчання:

  1. Інтенсивний курс тематичного вдосконалення «Практичні навички лапароскопічної хірургії» для хірургів, які опановують мініінвазивні методики оперативних втручань (39 годин). Базовий та середній рівень. Проводяться щомісяця.
  2. Інтенсивний курс тематичного вдосконалення «Практичні навички лапароскопічної хірургії малого тазу для гінекологів» (39 годин). Базовий та середній рівень. Проводяться щомісяця.
  3. Дводенний тренінг «Практичні навички лапароскопічної хірургії: тренажери + Vet Lab» з відпрацюванням методик мініінвазивних оперативних втручань на тренажерах й лабораторних свинях (16 годин). Базовий та середній рівень. Проводяться щомісяця за попереднім замовленням.
  4. Одноденний тренінг відпрацювання мануальних навичок на тренажерах з використанням лапароскопічного обладнання (5 годин). Проводиться за попереднім замовленням.
  5. Одноденний науково-практичний тренінг для операційних бригад з відпрацюванням навичок лапароскопічного та відкритого доступу (8 годин). Проводиться за попереднім замовленням.

Реєстрація на заходи на сайті Центру Хірургічних Інновацій:(http://isurgery.com.ua/)

 Телефони для довідок:

+38 099 957 13 57

+38 050 418 59 99