Google search

З 2018 по 2022 р. на кафедрі виконується ініциативно - пошукова наукова робота «Розробка нових методів лікування та їх оцінка при вродженій та набутій хірургічній патології у дітей». В рамках наукової роботи здійснюють клінічні і експериментальні дослідження, виконуються дисертаційні роботи 4  аспірантами та 2 пошукачами наукового  ступеня.

Співробітники кафедрами є активними учасниками і доповідачами різноманітних вітчизняних і міжнародних медичних форумів.

За часи роботи, кафедра дитячої хірургії стояла у витоків організації та проведення конференцій, з’їздів та симпозиумів, як на теринах України, так і за кордоном. Так, вперше в Україні на базі філії кафедри в ЖОДКЛ, проведений майстер-клас з лапароскопічної абдомінальної хірургії, в якому прийняло участь 63 дитячих хірурги, з яких - 6 професорів.

2018 рік Міжнародна конференція з дитячої хірургії м.Єреван Республіка Вірменія.

Учасники науково-практичної конференції присвяченої 60 річчю від дня заснування дитячої хірургічної служби Миколаївської області. 27.12.2019 року.

Відкриття науково-практичної конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в хірургії та анестезіології і інтенсивній терапії дитячого віку» яка організована та проведена 18-19 жовтня 2019 року кафедрами НМАПО імені П.Л. Шупика: дитячої хірургії та дитячої анестезіології та інтенсивної терапії. Зліва направо: декан педіатричного факультету НМАПО імені П.Л. Шупика професор Маменко М.Є., директор ДУ ІПАГ імені академіка О.М. Лук’янової академік АМНУ Антипкін Ю.Г., проректор НМАПО імені П.Л. Шупика професор Толстанов О.К., завідувач кафедри дитячої хірургії професор Данилов О.А., завідувач кафедри дитячої анестезіології та інтенсивної терапії професор Біляєв А.В.

Учасники науково-практичної конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в хірургії та анестезіології і інтенсивній терапії дитячого віку», 18-19 жовтня 2019. НМАПО імені П.Л. Шупика.

Учасники науково – практичній конференції «Історія, сучасний стан та перспективи розвитку надання високоспеціалізованої медичної допомоги дітям області», яка присвячена 35- річчю з дня відкриття КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» 17.01.2020 року.

Учасники І-шої Науково-практичної конференції з міжнародною участю «Охматдитівські читання». 23-24 вересня 2021 року. м.Київ.

З 2003 року тодішній завідувач кафедри професор Данилов О.А. та співробітники кафедри виступили організаторами та видавцями журналу «Хірургія дитячого віку», який з часом було затверджено ВАК/ДАК України, як фахове видання, а на сьогодні він входить до Scopus видань.