Google search

   

На кафедрі проводяться наступні цикли:

Спеціалізація за спеціальностями «Гастроентерологія», «Дієтологія»

Цикли тематичного удосконалення: 

  • «Актуальні питання гастроентерології» (0,5 міс.)
  • «Сучасні аспекти діагностики та лікування захворювань органів травлення» (за очно-заочною формою з елементами дистанційного навчання) (0,5 міс.)
  • «Основи раціонального та дієтичного харчування» (0,5 міс.)
  • «Технічні та діагностичні аспекти сучасної колоноскопії» (за очною та очно-заочною формами з елементами дистанційного навчання) (0,5 міс.)
  • «Ендоскопічна семіотика уражень слизової оболонки товстої і прямої кишки» (за очною та очно-заочною формами з елементами дистанційного навчання) (0,5 міс.)  
  • «Вибрані питання діагностики, лікування та профілактики коморбідної патології» (0,25 міс.)

Нові короткотривалі циклі тематичного удосконалення:

  • ТУ «Сучасні аспекти нутрітивної профілактики та лікування атеросклерозу» (0,25 міс.)
  • «Вибрані питання гепатології» (0,25 міс.)

    

Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії є єдиною в Україні, де на високому професійному рівні проводяться навчальні цикли з дієтології для лікарів різних спеціальностей та надається консультативна допомога з питань дієтотерапії населенню України. 

ШАНОВНІ ЛІКАРІ!

Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії НУОЗ України імені П. Л. Шупика проводить цикли спеціалізації за спеціальністю «Гастроентерологія» за навчальним планом та програмою, яка передбачає ознайомлення лікарів-слухачів із принципами діагностичної ендоскопії (термін навчання – 6 місяців).

Проведення циклів спеціалізації за спеціальністю «Гастроентерологія» пов’язане з необхідністю наближення системи підготовки та вимог до лікарів-гастроентерологів до таких, що існують в країнах Європейського Союзу, інших країн світу та відповідно до кваліфікаційних характеристик фахівця зі спеціальності «Гастроентерологія».  

Згідно наказу МОЗ України № 1051 від 28 грудня 2009 р. «Про надання медичної допомоги хворим гастроентерологічного профілю» та відповідно до кваліфікаційних характеристик фахівця зі спеціальності   «Гастроентерологія» програма циклу спеціалізації передбачає оволодіння лікарем діагностичними ендоскопічними маніпуляціями – езофагогастродуоденоскопією та ректосігмоскопією.

 

 

Заявки на цикли спеціалізації необхідно направляти до НУОЗ України імені П. Л. Шупика (сектор спеціалізації та стажування, контактний телефон: (044) 205-48-26).

Увага! Наразі доступною є електронна реєстрація на навчання. Для отримання детальної інформації пропонуємо перейти за посиланням https://e.nuozu.edu.ua/

Кафедра приймає активну участь у впровадженні в систему післядипломної освіти лікарів  дистанційної форми навчання. Проводяться цикли ТУ з питань  гастроентерології з елементами дистанційного навчання для підвищення кваліфікації лікарів-слухачів різних лікувальних спеціальностей, навчальні інтерактивні on-line сесії.

На кафедрі щорічно навчаються клінічні ординатори та аспіранти, в тому числі іноземні громадяни.