Google search

 
 

19 вересня відбувся візит іноземної делегації  у рамках укладеного Меморандуму про співпрацю між НУОЗ України імені П.Л. Шупика та некомерційної, гуманітарної, благодійної неурядової організації МедГлобал (MedGlobal, США) на чолі із президентом організації доктором Мохаммедом Захером Сахлулом.

Метою візиту були питання планування подальшої співпраці у рамках укладеного Меморандуму з клінічної та освітньої діяльності, а також питання підготовки до проведення тренінгу «Розбудова потенціалу психічного здоров’я».

В межах зустрічі з адміністрацією нашого університету в.о. ректора, голова вченої ради чл.-кор. НАМН України професор Олександр Толстанов ознайомив гостей з етапами розвитку університету, сучасними змінами у його структурі, стратегічними завданнями та напрямами розвитку, у тому числі у сфері міжнародного співробітництва, а також поінформував присутніх про вибори ректора.

Президент МедГлобал доктор З. Сахлул у промові висловив підтримку лікарям,  населенню України у зв’язку із тривалим військовим станом та наголосив на зацікавленості у подальшої співпраці з нашим університетом, створенні сучасних умов навчання лікарів, забезпечення доступу до найкращих світових практик та стандартів.

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва професор Олеся Гульчій виступила із доповіддю щодо міжнародної складової діяльності НУОЗ України імені П.Л. Шупика, попередніх досягнень у співпраці із МедГлобал, окреслила поточні проблеми України у сфері охорони здоров’я і можливості впливу на їх вирішення шляхом співпраці між Університетом та організацією МедГлобал.

У складі  іноземної делегації були професори медичних навчальних закладів, практичні лікарі, представники релігійних організацій, а також керівник представники українського офісу МедГлобал. 

Члени делегації відвідали навчальні приміщення Центру симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка та мали можливість поспілкувалися із лікарями, які проходили навчання з надання невідкладної медичної допомоги в педіатрії. Директор симуляційного центру, професор Алла Вітюк ознайомила гостей із історією створення центру, його технічними можливостями та оснащенням.

Питання гостей стосувалися системи підготовки медичних сестер в Україні та подальшого розвитку Симуляційного центру. В.о. ректора, професор О. Толстанов та президент МедГлобал обмінялися пам’ятними подарунками. Президент МедГлобал залишив запис у книзі почесних гостей симуляційного центру.

Розширення освітніх можливостей університету за підтримки міжнародних партнерів сприяє забезпеченню якості освітніх послуг на рівні міжнародних стандартів, розширює можливості професійного вдосконалення лікарів різних спеціальностей та дозволяє ефективно  розв’язувати виклики сьогодення.

Читайте також