Google search

 
 

У рамках меморандуму про співпрацю, підписаного нещодавно НУОЗ України імені П.Л. Шупика та благодійною медичною організацією MedGlobal, 24 та 25 червня на базі центру симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка НУОЗ України імені П.Л. Шупика було проведено медичний тренінг «Хірургічні навики при політравмах для управління воєнними травмами» для науково-педагогічних працівників університету та практикуючих лікарів.

Захід відкривали академік НАМН України В’ячеслав Камінський, в. о. ректора НУОЗ України імені П.Л. Шупика та професор громадського здоров’я Нарін Ахмед, медичний директор МедГлобал. Також на відкритті були присутні професор Олеся Гульчій, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва, та професор Сергій Саволюк, завідувач кафедри хірургії та судинної хірургії.

Метою заходу було удосконалення практичних навичок викладачів хірургічного профілю та лікарів-хірургів, травматологів та анестезіологів із надання допомоги при воєнних травмах, таких як: опіки, кульові та вибухові поранення різних частин тіла: шиї, трахеї, серця, судин, печінки, підшлункової залози, аорти, сечового міхура, грудної клітки тощо. Для навчання також використовувались портативні засоби для ультразвукової діагностики при травмах і пошкодженнях різних частин тіла.

Інструкторами були такі визнані міжнародні спеціалісти, як Джуда Славковські, Майкл Самотовка, Хадсон Беррі, Нарін Ахмед, які згідно з їхніми резюме врятували сотні життів як в мирних містах, так і в гарячих точках в усьому світі.

Дводенна програма тренінгу була поділена на лекційний день та день відпрацювання практичних навичок.

У перший день учасникам була презентована інформація, яка покращила розуміння структури і характеру травми та особливостей її лікування. Виникла цікава дискусія, у якій інструктори охоче давали відповіді на питання лікарів. А також учасники тренінгу опановували роботу на портативному УЗД апараті для діагностики травми за протоколами FAST та eFAST.

Другого дня на базі ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова НАМН України» відбулось відпрацювання практичних навичок з хірургії на седованих свинях. Це була хірургія вогнепальних ран м'яких тканин, органів грудної, черевної порожнини, суглобів, магістральних судин. Завдяки оптимальному співвідношенню кількості учасників та тренерів навчання було ефективним та дуже насиченим.

Вдячні нашим партнерам за плідну співпрацю та сподіваємось, що наше співробітництво буде тільки міцнішати!

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також