Google search

 
 

Виконуючий обов’язки ректора академік НАМН України професор В’ячеслав Камінський в період з 18 по 20 травня 2023 р. брав участь у 28-му Конгресі Європейського бюро акушерів і гінекологів (EBCOG) (м. Краків, Республіка Польща)

Академік В’ячеслав Камінський та д. мед. н. Дмитро Ледiн, професор кафедри акушерства, гінекології і репродуктології, виступили модераторами української секції 28-го Конгресу EBCOG, на якій серед іншого було обговорено проблемні питання, з якими стикаються українські лікарі акушери-гінекологи, репродуктологи та рододопоміжні заклади під час військових дій; акцентовано увагу на високій зацікавленості українських лікарів у подальшому розвитку співпраці із міжнародними партнерами, які попри війну роблять все можливе для зміцнення сфери охорони здоров’я та її розвитку із урахуванням передового світового досвіду та практики. Із доповідями також виступили: завідувач кафедри акушерства, гінекології та перинатології професор Наталія Педаченко, професор кафедри акушерства, гінекології і репродуктології професор Руслан Ткаченко та асистент кафедри акушерства, гінекології і репродуктології к. мед. н. Анастасія Сербенюк.

Під час конгресу в. о. ректора академік В’ячеслав Камінський та проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва професор Олеся Гульчій зустрілися з проректором Ягеллонського університету – керівником Collegium Medicum, професором Томашем Гродзицьким, а також відвідали симуляційний центр.

Ягеллонський університет – найстаріший університет країни, заснований в 1364 р., в якому у 1400 році розпочав свою діяльність медичний факультет (тепер – Collegium Medicum). Коледж налічує у своєму складі три факультети: лікарський, фармацевтичний та факультет наук про здоров'я. Також функціонує Медична школа з викладанням англійською мовою (School of Medicine in English), де можна здобути ступені MD (Medical Doctor) та DDS (Doctor of Dental Studies), які повністю аналогічні подібним ступеням в англо-саксонських країнах.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо проведення спільних навчальних циклів з медицини надзвичайних станів, співпраці у сфері громадського здоров’я та спільних заходів із розвитку центру симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка, зокрема передачі обладнання. Було погоджено ключові позиції та досягнута домовленість про підписання меморандуму про співпрацю.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 81.67% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу