Google search

 
 

31 березня 2023 року відбулася зустріч виконуючого обов’язки ректора НУОЗ України імені П. Л. Шупика, академіка НАМН України професора В’ячеслава Камінського з професором Королівського коледжу хірургів Едрю де Бо (Единбург, Велика Британія) та професором Гданського медичного університету Мацеєм Сметанським (Гданськ, Польща).

 

Обговорювались питання подальшої співпраці НУОЗ України імені П. Л. Шупика з Королівським коледжем хірургів та Гданським медичним університетом, зокрема розглядалося питання впровадження в Університеті резидентури з хірургії.

Під час візиту в Україну колеги з Великої Британії та Польщі відвідали міста Бучу та Бородянку, прочитали лекції та провели майстер-клас на кафедрі хірургії і проктології на клінічній базі кафедри в КНП "Київська міська клінічна лікарня №5". В лекції професор Едрю де Бо та професор Мацей Сметанський розкрили актуальні питання хірургічного лікування гриж живота.

У рамках майстер-класу “Нові технології в герніології” професори Едрю де Бо та Мацей Сметанський разом із завідувачем кафедри хірургії і проктології, професором Ярославом Фелештинським провели дві показові операції. На майстер-класі та лекціях були присутні лікарі-інтерни та слухачі циклів спеціалізації і тематичного удосконалення. Велась пряма трансляція майстер-класу та лекцій на Ютуб каналі кафедри хірургії і проктології.

Академік В’ячеслав Камінський вручив шановним професорам подяки за співпрацю та зі сподіванням на подальшу плідну співпрацю закладів медичної освіти з метою обміну досвідом та на благо розвитку хірургічної допомоги в Україні.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 80% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також