Google search

Глобальна кампанія «Врятуй життя: Мийте руки!» спрямована на досягнення та  підтримку обізнаність про важливість гігієни рук у сфері охорони здоров'я та прагне об'єднати людей на підтримку поліпшення гігієни рук у всьому світі.

ВООЗ закликає всіх надихатися глобальним рухом за досягнення загального охоплення послугами охорони здоров'я, тобто за поліпшення здоров'я і благополуччя для всіх людей будь-якого віку, включаючи захист від фінансових ризиків, доступ до якісних основних медичних послуг і доступ до безпечних, ефективних, якісних і доступних основних лікарських засобів і вакцин для всіх. Профілактика та контроль інфекцій, включаючи гігієну рук, є критично важливими для досягнення Всеохоплюючого підходу до охорони здоров'я, оскільки це практичний і науково обґрунтований підхід з доведеним впливом на якість медичної допомоги та безпеку пацієнтів на всіх рівнях системи охорони здоров'я.

Щорічна ініціатива «Чисті руки» є частиною великих глобальних зусиль ВООЗ, спрямованих на підтримку медичних працівників у поліпшенні гігієни рук, в тому, що всі медичні працівники повинні мити руки вчасно і належним чином.

Тема Всесвітнього дня гігієни рук 2024:  сприяння розширенню знань і зміцненню потенціалу працівників охорони здоров'я за допомогою інноваційних та ефективних тренінгів і навчання з питань профілактики та контролю інфекцій, зокрема за рахунок гігієни рук. 

Гасло 2024 року:  чому обмін знаннями про гігієну рук досі так важливий? Тому що це допомагає зупинити поширення шкідливих мікробів у сфері охорони здоров'я.

Цілі кампанії 2024 року:

  • посилити підходи до навчання, щоб забезпечити впровадження інноваційних та ефективних тренінгів для розширення можливостей медичних і фармацевтичних працівників покращувати гігієну рук в місцях надання медичної допомоги завдяки поглибленим знанням, навичкам і поведінковим моделям.
  • підвищувати обізнаність про важливість знань і навчання з питань гігієни рук у потрібний час для запобігання низці інфекційних захворювань.
  • сприяти впровадженню механізмів вимірювання та оцінки впливу навчання та освіти на стандарти та практики на профілактику захворювань резистентних до протимікробних препаратів та пов'язаних з наданням медичної допомоги.

До Всесвітнього дня гігієни рук було запущено нову серйозну гру під назвою «Мої 5 моментів: гра». Гра покликана заохотити медичних працівників та студентів до творчої взаємодії з принципами гігієни рук у реальних життєвих ситуаціях. У міжнародному госпіталі для інопланетян гравці стикаються з низкою проблем, щоб перевірити свої знання про 5 моментів гігієни рук, які супроводжують співчутливу, клінічну допомогу. Гра є інноваційним безкоштовним ресурсом, розробленим спільно Центром ВООЗ з профілактики та контролю інфекцій, Академією ВООЗ, Марістським університетом та Serious Games Interactive. Доступ до гри за посиланням https://5mgame.lxp.academy.who.int/ 

За матеріалами публікацій: https://www.who.int/campaigns/world-hand-hygiene-day/2024#

Як повідомлялося раніше, про важливість правильного миття рук, особливо в умовах наявності додаткових ризиків, розповів в ефірі Еспресо.TV завідувач кафедри дерматовенерології, алергології, клінічної і лабораторної імунології професор Олександр ЛІТУС.

Як саме мити руки? Чим мити? Як правильно доглядати за шкірою рук, щоб вона не тріскалась та не пошкоджувалась? Чи всім антисептикам можна довіряти?

Про все це ви можете послухати та подивитись у відео нашої публікації (перейти за посиланням).

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також