Google search

У 2024 р. Всесвітній день слуху буде присвячений проблемам, породжуваним стереотипами і стигматизуючими настроями в суспільстві, і буде спрямований на підвищення обізнаності та поширення достовірної інформації як серед населення в цілому, так і серед медичних працівників.

Основні тези:

У всьому світі, як і раніше, не задовольняється 80% потреб у допомозі при захворюваннях вуха і порушеннях слуху.

Відсутність лікування втрати слуху щорічно обходиться світовій економіці майже в 1 трлн дол.

Глибоко вкорінені стереотипи і стигматизуючі настрої в суспільстві входять до числа основних чинників, що перешкоджають зусиллям із запобігання та лікування втрати слуху.

Для підвищення доступності послуг з охорони здоров'я вуха й органів слуху та зниження витрат, пов'язаних із нелікованою втратою слуху, необхідно змінити ставлення до цього виду допомоги.

Цілі кампанії з нагоди Всесвітнього дня слуху 2024 року:

Привернути увагу до поширених у суспільстві та серед медичних працівників хибних думок і стереотипів щодо захворювань вуха та порушень слуху.

Представити науково обґрунтовану інформацію, що допомагає змінити ставлення громадськості до цих проблем.

Закликати країни і громадянське суспільство подолати стереотипи та стигматизуючі уявлення, що стосуються втрати слуху, як важливий крок до забезпечення справедливої доступності послуг із захисту органів слуху і слухового сприйняття.



Державам-членам, партнерам і зацікавленим сторонам рекомендується організувати заходи з підвищення обізнаності населення, що допомагають подолати труднощі, пов'язані з проблемами органів слуху і слухового сприйняття, забезпечити доступність допомоги при таких проблемах.

Зробимо допомогу при захворюваннях вуха і порушеннях слуху реальністю для всіх людей.

Публікація підготовлена за матеріалами сайту.

Високопрофесійна медична допомога з питань лікування, профілактики захворювань вуха та порушень слуху надається на кафедрах нашого університету:

для дитячого населення: кафедра дитячої оториноларингології, аудіології та фоніатрії

для дорослого населення: кафедра оториноларингології

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також