Google search

 
 

На сайті Освіта.ua оприлюднений щорічний рейтинг закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus.

Рейтинг створено за результатами наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus у квітні 2024 року.

База даних Scopus постійно індексує понад 25 тисяч періодичних і неперіодичних наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій, книжкових видань тощо.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Серед медичних закладів вищої освіти НУОЗ України імені П.Л.Шупика за результатами 2023 року посів 6 місце, динаміка зростання індексу Гірша становить 8 одиниць. В загальному переліку із 214 позицій НУОЗ України імені П.Л. Шупика посідає 17-те місце, має 1846 публікацій та 15175 цитувань, порівняно з 2023 роком індекс Гірша університету збільшився з 45 до 53.
  

 Дані рейтингу актуальні станом на 24 квітня 2024 року. У рейтинг включено лише ті заклади вищої освіти, що мають у Scopus окремі Affiliation ID в офіційному переліку та відповідають на пошуковий запит «Ukraine» у полі пошуку «Affilation Search». У список не включено заклади, що мають значення індекса Гірша менше ніж 1.

Індекс Гірша дорівнює N, якщо науковець чи науковий заклад опублікував N наукових статей, кожна з яких була процитована щонайменше N разів, а решта ж статей були процитовані менше, ніж N разів.

За матеріалами публікації сайту https://osvita.ua/  Публікація.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 86.2% - 5 Голосів
Корисність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також