Google search

 
 

04 грудня 2019 р. у НМАПО імені П. Л. Шупика відбувся візит Девід Мустра (David Mustra), менеджера з питань біоспостереження та науково-дослідної діяльності, Програма зменшення біологічної загрози в Україні, BLACK&VEATCH SPECIAL ROJECTS CORP./METABIOTA (м. Київ, Україна). На зустрічі з виконуючим обов’язки ректора Юрієм Вдовиченком були також присутні Аліна Ковальчук, фахівець з епідеміології та написання наукових робіт, BLACK&VEATCH SPECIAL PROJECTS CORP./METABIOTA; Алла Кізім та Іван Грінченко, представники компанії «Professional Medical Education» (м. Київ, Україна).

Програма Міністерства оборони США зі зменшення біологічної загрози співпрацює з країнами-партнерами для протидії загрозі спалахів найнебезпечніших інфекційних хвороб у світі. Програма виконує свою місію зі зменшення біологічної загрози шляхом розвитку культури управління біоризиками, міжнародних дослідницьких проектів з біозахисту, біобезпеки та епідеміологічного нагляду. Нинішніми виконавчими агентами Програми залучення до спільної біологічної діяльності в Україні є Міністерство охорони здоров’я України, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національна академія аграрних наук та Міністерство оборони (Режим електронного доступу: https://ua.usembassy.gov/uk/embassy-uk/kyiv-uk/sections-offices-uk/defense-threat-reduction-office-uk/biological-threat-reduction-program-uk/).

«METABIOTA» виконує науково-дослідну, інформаційну робота з питань менеджменту інфекційних захворювань. Одним з проектів є щорічне проведення регіонального наукового симпозіуму в межах концепції «Єдине здоров’я».

«Professional Medical Education» займається організацією науково-практичних заходів для спеціалістів медичної та фармацевтичної галузі. Компанія підписала договір про співпрацю з «МЕТАБІОТА».

Окрім виконуючого обов’язки ректора Юрія Вдовиченка Академію на зустрічі представляли Олександр Толстанов, проректор з науково-педагогічної роботи; Олеся Гульчій, проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами; Лариса Бабінцева, декан факультету підвищення кваліфікації викладачів; Олена Завадецька, завідувач кафедри клінічної і лабораторної діагностики; Марина Пастухова, завідувач відділу міжнародного співробітництва.

Юрій Вдовиченко ознайомив гостей з основними напрямками роботи Академії. Проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами Олеся Гульчій представила досягнення НМАПО імені П. Л. Шупика в міжнародному співробітництві.

Учасники зустрічі обговорили деталі організації та проведення запланованого наукового симпозіуму, можливої участі Академії в цьому заході. Сторони зазначили необхідність розвитку культури управління біоризиками завдяки просвітницькій діяльності з питань біозахисту, біобезпеки та епідеміологічного нагляду. На думку учасників зустрічі, регулярне проведення наукового симпозіуму в межах концепції «Єдине здоров’я», розширення кола його учасників є важливими для досягнення поставленої мети.

Висловлено спільне переконання, що проект допоможе удосконалити організацію надання медичної допомоги населенню, сприятиме розробці та удосконаленню стандартів в галузі біозахисту та біобезпеки.

Читайте також