Google search

 
 

13 квітня 2024 року в Національному університеті охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика в офлайн-форматі відбувся День відкритих дверей - подія, до підготовки якої були долучені представники більшості структурних підрозділів та факультети університету.

Захід проводився з метою ознайомлення майбутніх вступників з умовами навчання в університеті, переліком спеціальностей, традиціями та стратегією розвитку закладу.

Гостей зустрічали в холі учбово-лабораторного корпусу університету, в якому організували діяльність інформаційно-практичних станцій, було розміщено великий інформаційний стенд про діяльність та набутки університету, а також транслювалися виступи провідних науковців закладу та лунала фортепіанна музика.

До участі в урочистій події університету було запрошено професора Сергія Убогова, начальника Управління медичних кадрів, освіти і науки МОЗ України, який привітав присутніх, розповів, що саме в нашому університеті відбувалось його професійне становлення, де він пройшов шлях від аспіранта до завідувача кафедри. С. Убогов зазначив, що НУОЗ України імені П. Л. Шупика має значний потенціал, потужний та високопрофесійний кадровий склад, достатнє матеріально-технічне забезпечення, ґрунтовні традиції забезпечення якості підготовки медичних кадрів.

Учасників заходу привітали: академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський, ректор; голова вченої ради, член-кореспондент НАМН України, професор Олександр Толстанов, проректор з науково-педагогічної роботи; професор Наталія Савичук, проректор з наукової роботи; декани факультетів.

В’ячеслав Камінський у своєму зверненні до присутніх підкреслив, що заклад стрімко розвивається, лідери медичної галузі, видатні науковці, директори відомих інститутів країни є співробітниками нашого університету, що свідчить про високий професійний рівень та можливість, зацікавленість передати знання та досвід молоді.

Потенційні абітурієнти – учасники заходу мали можливість відвідати наукову бібліотеку, кафедри, навчально-виробничий центр симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка. Кафедра фармації запросила гостей до навчальної зеленої аптеки, де продемонстрували можливості формування практичних навичок майбутніх фармацевтів, розповіли про особливості навчання за освітньо-професійною програмою 226 «Фармація, промислова фармація» та можливості майбутнього працевлаштування. На кафедрі мікробіології, вірусології та імунології абітурієнти мали можливість спробувати свої здібності та використати обладнання лабораторії, зокрема потужний мікроскоп, а про майбутнє навчання за спеціальністю 224 «Технології діагностики та лікування» розповіла доцент кафедри Олена Трохименко.

Під час візиту до навчально-виробничого центру симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка потенційним здобувачам вищої освіти показали навчальні кімнати, муляжі та обладнання, яке використовується під час підготовки лікарів за майже всіма спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я».

На кожній станції гості мали можливість поспілкуватися з викладачами кафедр, поставити питання, спробувати виконати прості професійні дії. Цікаву можливість використання лапароскопічного обладнання надала гостям кафедра ендоскопічної та роботизованої загальної і метаболічної хірургії, використання хірургічного інструментарію організувала кафедра хірургії та судинної хірургії, ознайомитися з відеозаписом проведенням операційного втручання відвідувачі змогли на станції кафедри анестезіології та інтенсивної терапії.

Також наші гості мали можливість поставити питання безпосередньо викладачам кафедр та познайомитися з особливостями організації навчання за спеціальностями 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 224 «Технології діагностики та лікування», 225 «Медична психологія», 228 «Педіатрія», 227 «Терапія та реабілітація», 229 «Громадське здоров’я», 053 «Психологія», 231 «Соціальна робота» та 281 «Публічне управління та адміністрування».

Всі учасники заходу відмітили толерантне ставлення, атмосферу доброзичливості та поваги, висловили подяку за цікавий захід.

Щиро запрошуємо та чикаємо здобувачів вищої освіти на навчання до нашого університету.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 42.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також