Google search

 
 

17 січня 2024 року відбулось перше в цьому році засідання вченої ради Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика, яке враховуючи сигнал повітряної тривоги, розпочалося з дотриманням заходів безпеки в укритті. Засідання розпочалося з вручення відзнак науково-педагогічним працівникам головою вченої ради чл.–кор. НАМН України професором Олександром Толстановим і академіком НАМН України професором В’ячеславом Камінським, ректором. Пам’ятні знаки «Відзнака Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика» отримали професор Раїса Моісеєнко, професор Олексій Павленко та доцент Олександр Тимченко.

https://www.nuozu.edu.ua/images/Novosti/images/Novosti/11_01_24-3N.png

Оголошено подяки ректора чл.-кор. НАМН України професору Борису Маньковському та професору Лідії Сусліковій. За рішенням засідання атестаційної колегії МОН України відбулось вручення атестату професора кафедри офтальмології д. мед. н. Юлії Панченко та атестату доцента кафедри медичної та лабораторної генетики – к. б. н. Олені Євсеєнковій.

 Професори Галина Пилягіна та Олександр Владимиров представили актову промову щодо ролі реабілітаційної допомоги в умовах військового стану та в післявоєнний період відновлення країни.

Наступним питанням Порядку денного заслухано доповідь чл.-кор. НАМН України професора Юрія Вдовиченка про Комплексний план роботи НУОЗ України імені П. Л. Шупика на 2024 рік, який був затверджений членами вченої ради.

Також чл.-кор. НАМН України професор Юрій Вдовиченко відзвітував перед членами вченої ради про підсумки роботи постійної комісії вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика з навчально-методичної роботи за 2023 рік, що було прийнято вченою радою до відома.

За пропозицією голови вченої ради чл.–кор. НАМН України професора Олександра Толстанова вченою радою підтримано обрання головою постійної комісії вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика з навчально-методичної роботи на 2024 рік професора Наталію Савичук, яка представила оновлений склад постійної комісії на 2024 рік.

 

Наступним питанням Порядку денного заслухано доповідь професора Раїси Моїсеєнко, яка представила, на виконання доручення міністра Міністерства охорони здоров’я України (ДМ/4/6-24 від 09.01.2024), необхідність утворення відокремлених підрозділів НУОЗ України імені П. Л. Шупика та їх структуру, що одноголосно було підтримано членами вченої ради.

При розгляді кадрових питань учений секретар, доцент Тетяна Бухановська представила кандидатів на присвоєння вченого звання професора кафедри дерматовенерології, алергології, клінічної та лабораторної імунології – д. мед. н. старшого дослідника Юлію Щербакову та на присвоєння вченого звання доцента кафедри онкології – Ольгу Пономарьову, яких було обрано за результатами таємного голосування.

При розгляді наступного питання Порядку денного про кошторис НУОЗ України імені П. Л. Шупика на 2024 рік та забезпечення фінансової стабільності університету в умовах воєнного стану після доповіді начальника планово-фінансового відділу Олега Миронця, в обговоренні прийняла участь начальник відділу внутрішнього аудиту та економічного розвитку Наталія Лісова, яка зазначила, що держава не може забезпечити покриття наданої потреби в повному обсязі та університет сам повинен покривати дефіцит затвердженого бюджету за рахунок доходів спеціального фонду.

Вчена рада також затвердила індивідуальні плани наукових робіт здобувачів наукових ступенів та ступеня доктора філософії, склад разових спеціалізованих вчених рад та розглянула стан виконання дисертацій з прийняттям відповідних рішень.

Проректор з наукової роботи професор Наталія Савичук представила на розгляд питання за науковим напрямом, які були підтримані вченої радою до затвердження.

Начальник юридичного відділу Тетяна Вознюк виступила з пропозицією затвердити низку локальних нормативних документів, внести зміни та доповнення та затвердити у новій редакції окремі положення. Дані пропозиції було підтримано вченою радою.

Наступне засідання вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика заплановано на 14 лютого 2024 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 66.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 49.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також