Google search

 
 

Протягом двох днів (з 5-го по 6-те грудня) 2023 року в НУОЗ України імені П.Л. Шупика німецька сертифікаційна компанія DQS провела зовнішній наглядовий аудит щодо підтвердження відповідності системи управління Університету вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Група професійних аудиторів вивчала процеси Університету за різними напрямами діяльності на предмет їх відповідності вимогам зазначеного стандарту.

Відкрили процес аудиту на загальному засіданні аудиторської групи та представників структурних підрозділів НУОЗ України імені П.Л. Шупика перший проректор професор Юрій Вдовиченко та проректор з науково-педагогічної роботи, голова Вченої ради, відповідальний виконавець системи управління якістю професор Олександр Толстанов. Ними були представлені річні досягнення Університету, процеси стратегічного менеджменту, управління ризиками та можливостями, оперативного управління. 

В подальших діях з проведення наглядового аудиту протягом двох днів аудиторам демонстрували відповідність системи управління вимогам стандарту ISO 9001:2015 такі структурні підрозділи:

  • інститут післядипломної освіти (декан професор Олена Шарікадзе);
  • стоматологічний факультет (декан професор Ірина Трубка);
  • фармацевтичний та медико-профілактичний факультет (декан професор Василь Михальчук);
  • навчально-методичний центр (начальник доцент Світлана Кошова);
  • відділ лікувальної роботи та взаємодії з клінічними базами (проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи професор Раїса Моісеєнко та начальник відділу Наталія Боднарук);
  • відділ міжнародного співробітництва та роботи з іноземними громадянами (проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва професор Олеся Гульчій).
  • відділ моніторингу якості освіти, ліцензування та акредитації (начальник Людмила Шостак);
  • відділ кадрів (начальник Віталій Медведенко);
  • кафедра кардіології (зав.каф. професор Марина Долженко);
  • кафедра медицини праці, психофізіології та медичної екології (зав.каф. професор Денис Варивончик);
  • кафедра стоматології (зав.каф. професор Олексій Павленко); 

Окремо функціонування системи управління якістю та результати внутрішніх аудитів представляли координатор системи менеджменту якості професор Володимир Краснов та керівник групи внутрішніх аудиторів професор Наталія Харченко.

 

Загальне заключення аудиторів німецької сертифікаційної компанії DQS: невідповідностей не зафіксовано, всі перевірені процеси організовані на високому рівні якості і відповідають вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015. 

У засіданні, на якому обговорювались результати аудиту від університету приймали участь: ректор В’ячеслав Камінський, перший проректор Юрій Вдовиченко, проректор з науково-педагогічної роботи, голова Вченої ради Олександр Толстанов та інші представники адміністрації Університету, керівники структурних підрозділів та кафедр. 

Аудитори компанія DQS відзначили значні досягнення колективу Університету за останній рік, високу професійність та вмотивованість, відкритість і глибоку прихильність до принципів досягнення найвищої якості працівників структурних підрозділів, з якими вони спілкувалися впродовж цих двох днів.

 

У своєму заключному виступі ректор, академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський підкреслив важливість незалежного нагляду для розвитку системи управління Університету та вагомість системи забезпечення якості, яка у закладі не тільки розвинена на вимогу Закону України «Про вищу освіту», але й вже вісім років поспіль відповідає найкращим світовим зразкам. 

У заключному слові керівник групи аудиторів Віталій Шеруда та провідний аудитор Ліана Шапран побажали команді НУОЗ України імені П.Л. Шупика ефективно розвивати визначені у Стратегії Університету пріоритетні напрями та подякували за плідну співпрацю. 

Наступним кроком є офіційне затвердження результатів зовнішнього наглядового аудиту німецьким органом сертифікації та підготовка до третього ресертифікаційного аудиту у 2024 році.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 71.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 69.5% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 69% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також