Google search

 
 

Минув вже майже рік від започаткування партнерства між нашим Університетом та Королівським Університетом Белфаста. Щоб оцінити його розвиток та окреслити заходи на найближчі кілька місяців, була проведена зустріч між представниками університетів та Cormack Consultancy Group (британська організація, яка понад 20 років допомагає університетам розвивати їхні стратегії міжнародного партнерства).

У зустрічі взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва професор Олеся Гульчій, координатор співпраці з НУОЗ декан факультету медицини (до 2023 р.) професор Pascal McKeown та заступник директора Cormack Consultancy Group Оксана Вавренчук.

Обговорення переважно стосувалося продовження підготовки за напрямом психічного здоров’я – цього разу йдеться про організацію навчального курсу для сімейних лікарів на початку 2024 р.; налагодження обміну навчальними матеріалами; започаткування неформальних тематичних обговорень між профільними фахівцями НУОЗ та Queen’s, зокрема – організацію Medical English Speaking Club.

Були обговорені шляхи подолання освітніх втрат, пов’язаних з війною, за рахунок розбудови різних форм мобільності студентів та науково-педагогічних працівників. Досягнуті домовленості щодо здійснення підготовчих заходів до проведення коротких семінарів та сприяння у доступі до цих семінарів за такими спеціальностями як інфекційні хвороби, фізична та реабілітаційна медицина, громадське здоров’я тощо. Також сторони підкреслили важливість заходів, спрямованих на підтримку реінтеграції ветеранів.

Важливим компонентом упровадження запропонованої програми розвитку є проактивна позиція безпосередніх бенефіціарів цієї угоди – науково-педагогічних працівників та здобувачів відповідних кафедр. З усіма ідеями та пропозиціями щодо конкретних заходів співпраці з Королівським Університетом Белфаста можна звертатися у відділ міжнародного співробітницва та роботи з іноземцями (адміністративний корпус, каб. 403).

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 68% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 68% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 71% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також