Google search

 
 

Конференція «Підтримка відновлення та розвитку охорони здоров’я в Україні», що відбулась 1 грудня 2023 р., мала на меті об’єднати професійну спільноту Швеції для підтримки відновлення та розвитку системи охорони здоров’я України. Якоб Форссмед, міністр соціальних справ і громадського здоров’я Швеції і Акко Анкарберг Йоханссон, міністр охорони здоров’я Швеції привітали усіх учасників та нагадали, що 24 лютого 2022 року життя мільйонів українців та усього світу змінилося, оскільки росія розпочала кровопролитну війну, що завдала незліченну кількість жертв.

Саме тому підтримка Урядом Швеції України важлива в усіх сферах, але особливого значення для впливу на благополуччя суспільства вона має у сфері охорони здоров'я.

У заході взяли участь Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров'я України, Ігор Кузін, Міністра охорони здоров'я – Головний державний санітарний лікар України, професор Сергій Убогов, начальник управління медичних кадрів, освіти і науки Міністерства охорони здоров'я України, академік НАМН України професор В'ячеслав Камінський, ректор НУОЗ України імені П. Л. Шупика, професор Олеся Гульчій, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

 

На конференції було представлене бачення потреб України на період до 2027 р. щодо посилення системи охорони здоров’я. У сфері освіти йшлося про розробка спільних освітніх програм, тренінгів і заходів БПР, практично-орієнтованих сертифікатних програм; залучення професорів, експертів Каролінського Інституту до проекту з запровадження в Україні лікарської резидентури та розбудову університетських клінік; розвиток симуляційного навчання. Співпраця у науковому сегменті має бути орієнтована на здійснення спільних наукових проектів на основі грантового фінансування, підготовку PhD-студентів, доступ до баз даних наукових публікацій та новітнього наукового контенту та багато іншого.

Також презентований спільний проєкт НУОЗ України імені П. Л. Шупика та Каролінського інституту (Швеція) «Supporting PhD students as a significant element of strengthening the health system in deoccupied territories in Ukraine», що здобув грантове фінансування від Шведського інституту і був розроблений у вересні 2023 року командою фахівців з цих закладів.

Конференція пройшла дуже активно, а, найголовніше, з високою щільністю хороших новин як для нашої Alma Mater, так і для всієї України. Дякуємо нашим друзям за їх підтримку та небайдужість!

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 79.67% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 79.67% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 69.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також