Google search

 
 

18 вересня відбулася зустріч з метою визначення першочергових завдань удосконалення системи підготовки медичного персоналу в Київської області.

З боку Київської обласної військової адміністрації групу фахівців представляла заступник голови Леся Карнаух, НУОЗ України імені П.Л. Шупика представляв в.о. ректора, голова вченої ради, член-кореспондент НАМН України, професор Олександр Толстанов. У засіданні взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва професор Олеся Гульчій, представники Київської обласної військової адміністрації, а також керівники та представники медичних коледжів Київської області.

Засідання відкрив в.о. ректора професор Олександр Толстанов, який привітав присутніх, побажав успіху в засіданні та реалізації проекту в цілому.

У промові в.о. ректора повідомив присутнім про значний історичний досвід науково-педагогічних працівників Університету з підготовки лікарів та фармацевтів, забезпечення їхнього безперервного професійного розвитку; підкреслив відданість справі та професіоналізм колективу Університету у всебічному розвитку медичної освіти.

Університет готовий розширювати сферу діяльності та посилювати можливості підготовки молодших медичних працівників галузі, у тому числі для Києва та області.

Відповідальним за новий проект співпраці з медичними коледжами, розробку стратегії розвитку медичної освіти за цим напрямом призначена проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва професор Олеся Гульчій. Проект має підтримку з боку Київської обласної військової адміністрації, де була створена робоча група з питань удосконалення системи підготовки медичного персоналу Київської області.

Основною метою діяльності робочої групи є розвиток навчальних закладів та створення всебічних умов для підвищення якості фахової передвищої медичної освіти шляхом приведення стандартів до міжнародних вимог та ефективного використання матеріально-технічного і педагогічного потенціалу.

Під час зустрічі керівники Білоцерківського, Макарівського, Обухівський, Чорнобильського (м. Яготин) медичних фахових коледжів мали можливість розповісти про особливості діяльності ввірених їм закладів, окреслити коло питань поточного та стратегічного розвитку та внести пропозиції щодо можливостей подальшого розвитку фахової передвищої медичної освіти Київщини.

У доповіді професор Олеся Гульчій узагальнила поточний стан, сильні та слабкі сторони підготовки медичних сестер в Україні та запропонувала комплекс заходів, розрахований як на отримання оперативного результату, так й на досягнення стратегічних орієнтирів щодо нової якості підготовки медичних сестер в Україні.

Поступовий розвиток університету триває, відкриваються нові можливості та проекти, попереду нові перемоги та досягнення.

Читайте також