Google search

 
 

На початку наступного року Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних  наук України отримає новий простір для реабілітації українських захисників і захисниць, повідомляється у публікації МОЗ України

Пропускна спроможність Інституту дозволить надавати послуги з активної реабілітації однієї тисячі поранених на рік (включаючи амбулаторну допомогу) та надавати хірургічне лікування та стаціонарне відновлення поранених із бойовими травмами в одному медичному закладі.

Оновлення відділення реабілітації Інституту травматології та ортопедії стало першим проєктом ініціативи «РеабіЦентр». Її мета – зробити послуги з комплексного відновлення захисників та захисниць України доступнішими. Для цього благодійники, спільно з МОЗ працюють над збільшенням пропускної спроможності системи загалом і модернізацією наявних медичних просторів зокрема. 

Офіційним стартом проєкту стало підписання 4 серпня 2023 р. тристороннього меморандуму між Міністерством охорони здоровʼя України, Інститутом травматології та ортопедії НАМНУ та Благодійним фондом родини Довгих «Можемо разом». Наразі Фонд виконує функцію адміністративно-технічної платформи для ініціативи «РеабіЦентр», на базі якої можуть об’єднуватися партнери й однодумці.

Слід зауважити, що незалежно від статусу військові та цивільні можуть отримати кваліфіковану реабілітаційну допомогу мультидисциплінарної команди фахівців безпосередньо в лікарні, одразу після стабілізації стану. При цьому всі послуги надаються безоплатно в рамках Програми медичних гарантій. 

За матеріалами сайту moz.gov.ua

Читайте також