Google search

 
 

26.07.2023 р. анестезіологічна спільнота України понесла тяжку втрату – від нас пішов Михайло Володимирович Бондар, доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, заслужений лікар України.

Михайло Володимирович був не тільки спеціалістом в анестезіології та інтенсивній терапії, він був корифеєм цієї сфери. До кожного пацієнта він підходив не тільки за протоколами, а й розглядав будь-яку патологію через призму патофізіології, на якій блискуче знався. Він – це тисячі консультацій та врятованих ним хворих, це школа анестезіології та інтенсивної терапії, яку він створив, це зразок людяності, доброти, чуйності і професіоналізму.

Михайло Володимирович був блискучим лектором, який міг по деталях розкласти найскладніші клінічні ситуації. Він міг вислухати і допомогти будь-кому, хто звертався по допомогу. Михайло Володимирович – зразок справжнього лікаря і людини.

Михайло Володимирович працював на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії із серпня 1985 року; був автором близько 200 наукових праць, 5-х методичних рекомендацій, співавтором 5-ох навчальних посібників, трьох керівництв з анестезіології та інтенсивної терапії, співавтором національного підручника «Анестезіологія та інтенсивна терапія» під редакцією професора І. П. Шлапака.

Бондар М. В. був членом Всесвітньої асоціації анестезіологів, членом Правління асоціації анестезіологів України, заступником голови науково-практичного товариства анестезіологів міста Києва і Київської області, входив до складу редакційної ради журналу «Біль, знеболювання та інтенсивна терапія». Нагороджений двома Почесними грамотами МОЗ України.

Земля Вам пухом, шановний Михайле Володимировичу.

Прощання з Михайлом Володимировичем відбудеться 28.07.23р. о 09:30 у КНП «Київська Міська Клінічна Лікарня Швидкої Медичної Допомоги» вул. Братиславська, 3 (ритуальна зала), о 10:30 у ритуальній залі крематорію Байкового кладовища, вул. Байкова, 16.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 72.25% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 60.67% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 71% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також