Google search

 
 

14 червня 2023 року під головуванням голови Первинної профспілкової організації НУОЗ України імені П. Л. Шупика професора Валерія Бугра відбулася конференція трудового колективу Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика.

Голова профкому проінформував, що у зв’язку з оголошенням МОЗ України з 17.05.2023 конкурсу на заміщення посади ректора НУОЗ України імені П. Л. Шупика (на виконання наказу МОЗ України від 15 травня 2023 року № 889 «Про оголошення та проведення конкурсу на заміщення посади ректора Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика») та відповідно до п. 9 Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2014 р. № 726 “Деякі питання реалізації статті 42 Закону України “Про вищу освіту” (із змінами) передбачено, що претенденти для участі у конкурсі на заміщення посади ректора можуть бути висунуті трудовим колективом закладу вищої освіти.

Професор Валерій Бугро запропонував висунути претендентом від трудового колективу Університету на посаду ректора НУОЗ України імені П. Л. Шупика завідувача кафедри акушерства, гінекології і репродуктології академіка НАМН України, професора В’ячеслава Камінського, на якого натепер покладено МОЗ України виконання обов’язків ректора, та який повністю відповідає усім вимогам до керівника закладу вищої освіти, визначених Законом України «Про вищу освіту».

В обговоренні запропонованої кандидатури взяли участь професор Ніна Гойда, професор кафедри управління охороною здоров'я та публічного адміністрування; професор Лідія Суслікова, професор кафедри акушерства, гінекології і репродуктології; чл.-кор. НАМН України, професор Микола Поліщук, завідувач кафедри нейрохірургії; професор Іван Зозуля, професор кафедри невідкладних станів; чл.-кор. НАМН України, професор Єлизавета Шунько, завідувач кафедри неонатології; академік НАМН та чл.-кор. НАН України, професор Микола Тронько, завідувач кафедри ендокринології.

Конференція трудового колективу одноголосно підтримала пропозицію щодо висунення кандидатури завідувача кафедри акушерства, гінекології і репродуктології, академіка НАМН України, професора В’ячеслава Камінського претендентом на заміщення посади ректора НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

Делегати конференції трудового колективу також заслухали Тетяну Вознюк, начальника відділу юридичного та правового забезпечення, з пропозиціями щодо внесення змін та доповнень до Колективного договору між роботодавцем та працівниками НУОЗ України імені П. Л. Шупика на 2023 - 2024 роки. Представлені зміни та доповнення підтримано конференцією трудового колективу, як вищим колегіальним  органом громадського самоврядування.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 80% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також