Google search

 
 

Під час офіційного візиту до України Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика відвідали Хайді Аласепп, заступниця Генерального секретаря з питань охорони здоров'я Міністерства соціальних справ Естонії, та Лаурі Лухт, керівник напрямку Східного партнерства Естонського центру міжнародного розвитку.

У зустрічі від НУОЗ України імені П. Л. Шупика взяли участь в. о. ректора, академік НАМН України професор В’ячеслав Камінський, професор Микола Анкін, завідувач кафедри ортопедії і травматології та професор Олександр Владимиров, завідувач кафедри фізичної та реабілітаційної медицини і спортивної медицини, а також Олександр Галкін, декан факультету біомедичної інженерії Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Роман Богачев, голова Виконавчого комітету Української Федерації Громадських Медичних Об’єднань. 

Учасники зустрічі окреслили перспективи можливої співпраці та взаємодії між НУОЗ України імені П. Л. Шупика, НТУУ «КПІ», органами державної та муніципальної влади та громадськими організаціями з метою забезпечення населення високоякісною медичною допомогою сучасного рівня, а також високоякісними соціальними послугами.

Під час обговорення особлива увага була приділена шляхам удосконалення надання медичної допомоги постраждалим від війни. Переважно йшлося про наявні прогалини у сфері травматології та ортопедії, розробку та впровадження моделі командного підходу до лікування та реабілітації поранених, що передбачає спільну скоординовану роботу лікарів ортопедів-травматологів із лікарями-реабілітологами, ерготерапевтами та працівниками соціальної сфери.

Гості відвідали центр симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка. Професор Алла Вітюк, директор центру, розповіла про історію становлення підрозділу та його можливості в підготовці фахівців сфери охорони здоров’я. Було обговорено перспективи співпраці щодо можливості розширення центру та посилення його спроможності з підготовки викладачів (Training of Trainers).

На думку учасників зустрічі, поєднання зусиль основних учасників лікувально-діагностичного процесу щодо лікування травматичних ушкоджень, спричинених бойовими діями, та відпрацювання моделі інтеграції зусиль в форматі кластеру надання ортопедо-травматологічної допомоги, реабілітації поранених у цивільних закладах та забезпечення соціальними послугами є перспективним напрямом на шляху до поліпшення та збереження здоров’я населення України.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також