Google search

 
 

21 грудня 2022 року відбулось чергове засідання вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика. Проводив засідання чл.-кор. НАМН України професор Олександр Толстанов, в. о. ректора.

 

За пропозицією голів вчених рад медичного, педіатричного, стоматологічного, фармацевтичного і медико-профілактичного факультетів та Інституту післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку порядок денний засідання вченої ради був доповнений питанням обрання голови вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика як актуальним для стабільної роботи вченої ради – органу демократичного управління та колективного прийняття рішень із забезпечення освітньої, наукової та інноваційної діяльності та вирішення нагальних проблем в умовах численних ризиків, які спіткали Університет під час війни, загрози ліквідації нашого закладу, як самостійної юридичної особи, епідемії коронавірусної інфекції, що досі триває.

За результатами таємного голосування, після обговорення кандидатури, вчена рада обрала головою вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика в. о. ректора, чл.-кор. НАМН України професора Олександра Толстанова.

Вчена рада обрала на посади завідувачів кафедр: медичної та лабораторної генетики – чл.-кор. НАМН України професора Наталію Горовенко, громадського здоров’я – професора Ірину Хоменко; на посади професорів кафедр: акушерства, гінекології і репродуктології – професора Олексія Ждановича, дерматовенерології, алергології, клінічної та лабораторної імунології – д. мед. н. старш. досл. Юлію Щербакову. Рішеннями вченої ради присвоєно вчені звання: професора по кафедрі сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги – д. мед. н. доценту Ользі Процюк; доцента по кафедрі медицини невідкладних станів – к. мед. н. Ользі Крамарєвій, клінічної лабораторної діагностики – к. біол. н. Сергію Сілонову, ортодонтії – к. мед. н. Володимиру Острянку.

Відповідно до порядку денного засідання, перший проректор Юрій Вдовиченко доповів про кадрову політику, як інструмент розкриття людського потенціалу в НУОЗ України імені П. Л. Шупика. Зі співдоповіддю з даного питання виступив начальник відділу кадрів Дмитро Бригинець. Підсумки антикорупційної діяльності, як складової кадрової політики та формування корпоративної культури в 2022 році в Університеті представила в своєму виступі начальник відділу юридичного та правового забезпечення Тетяна Вознюк.

Про роботу приймальної комісії НУОЗ України імені П. Л. Шупика, за результатами прийому на навчання в 2022 році, звітувала перед вченою радою доцент Світлана Кошова, відповідальний секретар приймальної комісії.

Вчена рада затвердила: індивідуальні плани наукових робіт аспірантів кафедр, концепції освітньої діяльності на другому (магістерському) рівні вищої освіти та в післядипломній освіті (з інтернатури та підвищення кваліфікації) та освітні програми на другому рівні вищої освіти та в післядипломній освіті; план роботи вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика на 2023 рік; локальні нормативні акти НУОЗ України імені П. Л. Шупика; змісти наукових періодичних видань та рекомендувала до видання рукописи навчально-методичних та наукових видань.

Рішенням вченої ради Центру симуляційних методів навчання присвоєно ім’я його засновника – д. мед. н. Андрія Ткаченка.

Наступне засідання вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика заплановано на 18 січня 2023 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 71.67% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 70% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 73% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу