Google search

У Міністерстві охорони здоров'я України відбулося засідання Ради ректорів вищих медичних навчальних закладів.

У заході взяли участь міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, в.о. генерального директора директорату медичних кадрів, освіти і науки Тетяна Орабіна, представники Міністерства освіти і науки України Олег Шаров і Марина Мруга, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олена Єременко, Центру тестування при МОЗ України Леся Олійник та ректори закладів вищої освіти у сфері медицини.

Метою зустрічі стало обговорення організації підготовки медичних кадрів як на додипломному, так і на післядипломному етапі. Доповідь проректора з науково-педагогічної роботи професора Олександра Толстанова стосувалася проблем та перспектив розвитку системи безперервного професійного розвитку лікарів (БПР), зокрема – і ролі закладів вищої освіти у цьому процесі. Олександр Костянтинович надав ґрунтовний аналіз сучасних поглядів на організацію БПР у світі, базований на серйозній теоретичній основі (зокрема – доробку Девіда Колба) та орієнтований на результат, контроль якості якого найбільш ефективно здійснюється через механізм стандартів якості ISO.

Заступник міністра Ірина Микичак подякувала вченим НУОЗ України імені П.Л. Шупика і його ректору академіку Юрію Вороненку за велику допомогу у формуванні нормативної бази цієї сфери, зважаючи на зміни у парадигмі безперервного професійного розвитку.

Фотографії прес-служби МОЗ

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 83% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 79.67% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 71% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також