Google search

Український інститут національної пам’яті за сприяння та підтримки Міністерства освіти і науки України висвітлює історичні події щодо 10-ої річниці російсько-української війни. З лютого 2014 року Україна веде справедливу війну за збереження незалежності, право вільного європейського та євроатлантичного вибору, за свій суверенітет і територіальну цілісність.

Наступ військ рф вдалося зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України, масового волонтерського руху. Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, національну ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.

Сьогодні Україна ефективно стримує агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів.

За інформацією Національної поліції України, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 112 703 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил РФ та їхніми пособниками. З них: понад 98 тисяч – за порушення законів та звичаїв війни, більше 9 тисяч – за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, понад 3 з половиною тисячі – за колабораційну діяльність, 86 – за фактами вчинення військовими РФ сексуального насильства та інші. На деокупованих територіях співробітники Нацполіції виявили 88 місць неволі та катівень.

За час повномасштабного вторгнення зафіксовано понад три з половиною тисяч російських злочинів проти довкілля, які завдали збитків на суму понад 2 трильйони гривень. Сотні тисяч квадратних кілометрів землі потенційно забруднені мінами та снарядами.

До 10-ої річниці війни Українського інституту національної пам'яті підготував низку інформаційних матеріалів, які містять ключові повідомлення, історичні довідки, переліки тематичних матеріалів, наочну інфорграфіку, презентації, інтерактивні карти подій, фільми та відео-роліки, тощо.

Приклади інформаційних матеріалів (активні посилання):

«Вистояли – переможемо!» 

«Вертаємо своє»

«Україна. Війна в Європі»

«Кожен із нас – воїн»

«Діалоги про війну»

З повним переліком інформаційних матеріалів щодо 10-ої річниці військових дій, освітніх та виставкових проєктів, відеоматеріалів, а також з виданнями Інституту можна ознайомитися на сайті закладу за посиланням.

Все буде Україна.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також