Google search

Державні послуги мають стати більш зручними та доступними для громадян і підвищити ефективність управління процесами на всіх рівнях. Цифровізація відіграє вирішальне значення у реалізації цієї мети. 

Про підсумки та плани регіональної цифрової трансформації йшлося на форумі «Цифровізація 2024», що відбувся у Львові.

Представники міністерств, обласних військових адміністрацій та територіальних громад України говорили про перспективні інструменти цифровізації і звітували за ключовими цифровими проєктами, що впроваджують відомства.

«Цифровізація медицини в Україні виходить на новий рівень. З кожним роком додаються нові сервіси, що роблять медичні послуги якісними і зручними для людей», – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Сьогодні цифровий медичний простір – eHealth – складається з цілої низки інформаційних систем, реєстрів та цифрових продуктів, найвідомішою з них є ЕСОЗ – електронна система охорони здоровʼя. 

Завдяки ЕСОЗ пацієнти користуються такими зручними цифровими сервісами як е-рецепти, е-направлення, медичні висновки та інші.

Окрім неї, eHealth також включає інші інформаційні системи, серед яких: електронна система епідеміологічного нагляду (ЕСЕН), національна система обліку лікарських засобів «eStock», система «Meddata» та інші. Крім іншого цифровий медичний простір налічує низку державних реєстрів, частина з яких наразі активно модернізується.

За матеріалами сайту: moz.gov.ua

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також