Google search

Повернути людей з обмеженням функціонування до повноцінного активного життя – пріоритетне завдання МОЗ. Для того, щоб реалізувати свій потенціал, людина має жити у безбар’єрному середовищі, яке наразі комплексно впроваджується за наступними напрямами: фізичний, цифровий, суспільний та освітній. 

Фізична безбар’єрність

Створити для людини безбар’єрний простір означає, перш за все, надати умови, за яких людина зможе реалізуватися фізично: вести активний спосіб життя, мати доступ до сучасних стандартів, користуватися транспортною системою без перешкод.

Цифрова безбарʼєрність

Важливим етапом є також розвиток цифрової безбар’єрності, зокрема доступність до швидкісного інтернету та користування цифровими послугами.

Суспільна та громадянська безбарʼєрність

Цей напрям безбарʼєрності має на меті забезпечити людям надання рівних прав та можливостей  для реалізації громадянської участі.

Освітня безбарʼєрність

Нарешті, освітня безбарʼєрність допомагає розкрити потенціал кожної людини завдяки якісній інклюзивній освіті. Це дозволить надалі забезпечити її відповідними умовами праці, що відповідають знанням та навичкам.

МОЗ у рамках реалізації плану заходів на 2023-2024 роки на виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні уже реалізувало чверть запланованих заходів, за іншими – також триває активна робота. 

За публікацією сайту: moz.gov.ua

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також