Google search

Заслужений лікар України (2011 р.), доктор медичних наук, професор кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НУОЗУ імені П. Л. Шупика (засновник кафедри, завідувач цієї кафедри у 1992-2016 рр).

Професор Чернишова Л.І. - Президент Громадської організації “Всеукраїнська асоціація дитячої імунології”, член 2-х Європейських наукових товариств: дитячих інфекціоністів та імунодефіцитів, автор понад 300 наукових праць (Hirsch index – 11).

За редакцією професора Л. І. Чернишової видано національний підручник «Дитяча імунологія», національний підручник «Інфекційні хвороби у дітей». Автор 5 монографій, автор розділів в національному підручнику для студентів з дитячих інфекцій, національному підручнику для лікарів «Педіатрія» та «Неонатологія». Сформована наукова школа професора Чернишової Л. І., підготовлено 4 доктора медичних наук та 11 кандидатів медичних наук. Основні напрямки наукової діяльності – первинні імунодефіцити, інфекційні хвороби у дітей, імунопрофілактика. Національний координатор дослідження ротавірусної інфекції в Україні за програмою ВООЗ з 2006 р по теперішній час. Нагороджена Почесною грамотою Верховної Ради України та медаллю “За працю і звитягу”. За активну участь у Центрально-Східному Європейському проекті з первинних імунодефіцитів «J-Project» нагороджена медаллю Угорської академії наук (2010).