Google search

Професор кафедри педіатрії, дитячої неврології та медичної реабілітації, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НУОЗ України імені П.Л. Шупика, д.мед.н., професор, лікар-педіатр вищої категорії, вища категорія зі спеціальності «Організація та управління охорони здоров’я». Заслужений лікар України.

Перший заступник голови правління ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги»

Електронна адреса: [email protected]

Моісеєнко Раїса Олександрівна (1963) – доктор медичних наук (2013), професор (2015), Заслужений лікар України (2008). Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л.Шупика: з 2005 р. асистент, з 2007 р. доцент, завідуюча кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації дітей (2013-2016). Проректор НМАПО імені П.Л.Шупика з науково-педагогічної та лікувальної роботи (2016-по т/ч), професор кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації. Кандидатська дисертація «Наукове обґрунтування системи медико-соціальної допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, у державних інтернатних закладах» (2004). Докторська дисертація «Медико-соціальне обґрунтування оптимізації системи надання медичної допомоги дітям і матерям» (2013). Учениця д.мед.н., професора Гойди Н.Г. та академіка НАМН України, д.мед.н., професора Вороненка Ю.В.

Закінчила: Донецький медичний інститут ім. М.Горького зі спеціальності «педіатрія» (1987); Національну Академію державного управління при Президентові України зі спеціальності „державне управління” (2004). Працювала у м. Донецьку лікарем-педіатром (1987-1995). Протягом років роботи в МОЗ України (1995-2013) на посадах від провідного спеціаліста до першого заступника міністра брала участь у підготовці до прийняття та реалізації Законів України, загальнодержавних та цільових програм в охороні здоров’я, наказів, протоколів та стандартів МОЗ України, регламентуючих діяльність служби організації надання медичної допомоги населенню, охорони материнства і дитинства, зокрема.

Визначалась координатором ряду успішних проектів міжнародної технічної допомоги, зокрема, з Урядом Японії, Швейцарської Конфедерації, Кубою, Німеччиною, ЮНІСЕФ, Агентством міжнародного розвитку США (USAID), тощо. Неодноразово брала участь, як доповідач та учасник, у нарадах високого рівня: ВООЗ, ЮНІСЕФ, Світового банку, Генеральної Асамблеї ООН з питань охорони здоров’я (2011). Стажувалась у США (1996), Швеції, Швейцарії, Франції (2019) з питань епідеміології в охороні здоров’я, соціальній медицині, медико-соціальної реабілітації, імунопрофілактики та телекомунікацій.

Громадська діяльність - перший заступник голови правління ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги».

Заступник головного редактору журналів: «Сучасна педіатрія. Україна.» (Scopus), «Український журнал ЗДОРОВ’Я ЖІНКИ» (категорія «Б»), «Реабілітація та паліативна медицина».

Автор 368 друкованих наукових праць, брала участь у роботі над 104 монографіями, підручниками та навчальними  посібниками та їх розділами.

Індекс цитування у Google Scholar - h18, Scopus - h2.

Науковий напрям: охорона здоров’я, організація медичної допомоги матерям і дітям, соціальна педіатрія, медична реабілітація, паліативна медицина.