Google search

Завідувачка кафедри педіатрії, дитячої неврології та медичної реабілітації НУОЗ України імені П.Л. Шупика, к.мед.н., доцент, лікар невролог дитячий вищої категорії, експерт МОЗ України.

Національний координатор від Європейської академії дитячої інвалідності (EACD) в Україні.

Електронна адреса: [email protected]

Кандидат медичних наук, доцент, закінчила Вінницький національний медичний університет, педіатричний факультет у 2002 році. Лікар невролог дитячий вищої категорії. Лікар ФРМ FEBPRM (сертифікат 2023), що свідчить про відповідність європейським стандартам компетентності в галузі ФРМ.

Працює на кафедрі дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації (з грудня 2022 року кафедра педіатрії, дитячої неврології та медичної реабілітації) з 2004 року. Очна аспірантура за спеціальністю «Нервові хвороби» у НМАПО імені П.Л. Шупика (2007-2011р.). З 2011року асистент кафедри, з 2018р доцент кафедри, з жовтня 2021р. – завідувач кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації, з 2023 року – завідувач об’єднаної кафедри педіатрії, дитячої неврології та медичної реабілітації НУОЗ України імені П.Л. Шупика.  

Проводить консультативно-діагностичну роботу в неврологічному відділенні НДСЛ „ОХМАТДИТ” та в Державному закладі «Український медичний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи Міністерства охорони здоров’я України».

Назар О.В. є постійним учасником і доповідачем щорічних міжнародних наукових конференцій, приймає участь в організації та проведенні науково-практичних конференцій на клінічних базах кафедри. Дійсний член Європейского товариства дитячих неврологів (EPNS), Європейської академії дитячої інвалідності (EACD), член правління ГО «Українська академія дитячої інвалідності». З 2019 року – Національний представник від Європейської академії дитячої інвалідності в Україні.

Член робочої групи МОЗ України по розробці та адаптації клінічних настанов та стандартів зі спеціальності «Дитяча неврологія», «Медична реабілітація», «Орфанні захворювання». Є експертом НСЗУ по ПМГ «Медична реабілітація дітей від 0 до 3 років».

Основний напрямок наукової діяльності: діагностика та лікування захворювань нервової системи, неврологія розвитку. Автор 62 наукових праць, є співавтором 1 навчально-методичного посібника, 1 підручника, 1 методичних рекомендацій, статей у фазових та науко-метричних виданнях (Web of Sciences, Scopus).

Експерт Національної служби здоров’я України за напрямом «Медична реабілітація немовлят, які народилися передчасно та/або хворими протягом перших трьох років життя», експертом МОЗ України за напрямами «Паліативна та хоспісна допомога. Медична реабілітація», членом Міжвідомчої мультидисциплінарної робочої групи з питань напрацювання нормативно-правових актів з реабілітації у сфері охорони здоров’я.

Вільно володіє англійською мовою (сертифікат IELTS В2)