Google search

Організована в 1975 р. під назвою "травматології та ВПХ" для підвищення кваліфікації травматологів та військових лікарів з питань травматології та військово – польової хірургії.

Протягом свого існування кафедра проводила цикли: спеціалізації (за фахом «ортопедія і травматологія» (4міс.)  та «дитяча ортопедії і травматології» (3міс.); стажування для лікарів, що підтверджують звання лікар спеціаліст за фахом "ортопедія і травматологія”(1міс.) та - лікарів, що підтверджують звання лікар спеціаліст за фахом "дитяча ортопедія і травматологія”(1міс.); передатестаційні цикли проводились до 2021р. за фахом "ортопедія і травматологія”(1міс.); цикли тематичного удосконалення до 2021р тривалістю 1місяць, з питань загального удосконалення по травматології та ортопедії: сучасних методів лікування хворих з пошкодженнями кісток та суглобів, множинних та поєднаних пошкоджень травм скелета, відкритих пошкоджень кісток та суглобів, артроскопії, ендопротезування кульшового суглоба.

Із 2021року тривалість циклів ТУ зменшили до 0,5 місяця та зробили їх більш різноманітними. Тематичні цикли охоплюють питання: остеоартрозу суглобів, - остеохондроз із вертеброгенними артропатіями, - сучасних методів діагностики та лікування захворювань суглобів; - травм, їх наслідків та захворювань кульшового суглоба у дітей; - амбулаторного лікування захворювань та пошкоджень у дітей (для дитячих ортопедів травматологів) та дорослих (для ортопедів травматологів); - застосування ударно-хвильової терапії у лікування наслідків травм і захворювань опорно-рухового апарату. За результатами НДР співробітниками кафедри протягом, лише, останніх п’яти років опубліковано 365 наукових праць, - 8 монографій, 4 томи підручника «Травматологія літнього віку», отримано 18 патенті України, 5 прав власності на твір.. За матеріалами НДР захищено 6 докторських та 14 кандидатських дисертацій.

Колектив кафедри ортопедії і травматології №1 на 2021 рік