Google search

 
 

На сьогоднішній день ситуація навколо пандемії COVID-19 у всьому світі спонукає до освоєння нових можливостей існування різних галузей. Отож, вже традиційний, ІІІ Ізраїльсько-Український симпозіум «Невідкладні стани та анестезіологічне забезпечення в акушерстві та гінекології»  не став виключенням та був проведений 12 - 13 листопада в он-лайн форматі.

У відкритті симпозіуму в он-лайн форматі взяли участь: заступник Міністра охорони здоров’я І. Микичак, перший проректор НМАПО імені П.Л. Шупика, член-кор. НАМН України, професор Ю. Вдовиченко, від асоціації анестезіологів Ізраїлю – професор Ioscovich Alexander, від Асоціації акушерів-гінекологів член–кор. НАМН України, професор В. Камінський, від Асоціації анестезіологів України, професор С. Дубров, від Асоціації акушерських анестезіологів України, професор Р. Ткаченко.

Всі вони відзначили необхідність проведення подібних заходів пристосовуючись до умов під час пандемії COVID-19, адже програма симпозіуму була насичена питаннями діагностики, профілактики та лікування пацієнтів акушерського та гінекологічного профілю з COVID-19.

Також до програми були включені не менш важливі теми: проблеми антибіотикорезистентності, питання діагностики, профілактики та лікування прееклампсій, акушерські кровотечі, екстрекорпоральні технології в акушерстві та гінекології та інші. Учасники конференції мали змогу в прямому включенні долучатися до дискусії після кожної доповіді.

Загалом за 2 робочі дні конференції було прочитано близько 40 доповідей, а зареєстрованих учасників нараховувалось близько 1 тисячі. Були прочитані змістовні лекції поважними професорами: Alexander Ioskovich (Ізраїль), Alexander Zlotnik (Ізраїль), колеги поділилися досвідом та підходами надання невідкладної допомоги в пологодопоміжних закладах Ізраїлю.

Та і з української сторони були прочитані надзвичайно змістовні доповіді. Професор В. Лакатош виступив з доповіддю «Нова методика зупинки кровотечі під час кесарського розтину на фоні передлежання плаценти», дана тема викликала надзвичайну зацікавленість у слухачів.

Професор І. Жабченко акцентувала увагу слухачів на проблемах ведення вагітних з COVID-19 та представила огляд сучасних протоколів.

При розгляді питань тромбозів та тромбоемболій у акушерсько-гінекологічній практиці цікаву доповідь прочитав пофесор О. Лоскутов, яка була присвячена огляду сучасних тенденцій в профілактиці та лікуванні венозного тромбоемболізму в акушерстві.

Токож в межах симпозіуму розглядалися питання гострого та хронічного болю, що пов’язаний з оперативними втручаннями.

Професор Р. Ткаченко у своїй доповіді наголосив про необхідність адекватного та вірного знеболення як під час оперативного втручання, так і у післяопераційному періоді.

Всі слухачі, котрі були присутні он-лайн, щонайменше 70 % загального часу проведення конференції, після симпозіуму отримали відповідні сертифікати.

На думку гостей, доповідачів та слухачів, даний симпозіум був проведений на високому рівні з надзвичайно насиченою науковою програмою.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу