Google search

Згідно з навчальним планом на кафедрі онкології у другій половині навчального року заплановане навчання 38 слухачів трьох - і чотирьохмісячних циклів спеціалізації та інтернів «Клінічна онкологія». Після закінчення набору на навчання, фактично кількість слухачів склала більше 70 осіб.

Перед початком навчання проведено засідання кафедри, основними питаннями розгляду - організація навчального процесу на кафедрі в умовах карантину - виконуючи рекомендації МОН України і Наказ ректора Академії від 26.08 та 11.09 за №№ 3033, 3331.

Завідувачем кафедри професором Прокопом Гордійчуком був представлений алгоритм реєстрації та організації змішаної форми навчання на базі трьох клінічних баз, а саме: КНП «Київський міський клінічний онкологічний центр», Національний інститут раку та КНП «Київська обласна клінічна лікарня».

Основним завданням є розведення потоків слухачів, організація груп навчання, які б в перспективі відповідали вимогам «помаранчевого» рівня карантину. Доповів, що до початку навчання, на кафедрі проведений санітарний ремонт і підготовлені приміщення, які забезпечать можливість дотримання дистанції, забезпечені санітайзерами, масками, рукавичками, та дезінфікуючими розчинами. Створена додаткова система реєстрації слухачів в базу кафедри використовуючи Excel для оперативності і покращення зворотного зв’язку з курсантами. Висловив подяку адміністрації КНП «Київський міський клінічний онкологічний центр», які допомогли в доукомплектуванні приміщень засобами профілактики і захисту і проведенні слухачам ІФА у лабораторіях бази.

Роботу налагодили наступним чином: цикли спеціалізації були поділені навпіл, створені групи по 12 - 14 слухачів, у першій, для проведення лекцій та семінарських занять організована дистанційна форма навчання (пріоритетно створена з лікарів, які прибули з  території з «помаранчевим» чи по динаміці захворюваності є висока ймовірність включення в «червоний» рівень епідемічної небезпеки), а друга, для проведення практичних занять, поділена на підгрупи по 5 - 6 слухачів, їм проведено ІФА і при отриманні негативного результату організовано навчання на різних клінічних базах. Обрані старости циклів створили групу у Viber, до якої увійшли і науково-педагогічні співробітники кафедри, що дало можливість оперативно організовувати навчання на платформі «ZOOM» чи месенджері «Discord», доводити додаткову інформацію про зміни в планах навчання, ситуацію з введенням епідемічних заходів. Згідно з робочим планом виконання, передбачена ротація груп у формі навчання через кожних 2 - 3 тижні у залежності від епідемічної ситуації, наявності захворілих чи контактних у групі навчання.

Такий розподіл слухачів циклів, створення дистанційних груп навчання, малочисельних груп аудиторного і клінічного навчання дає нам можливість при виникненні форс-мажорних обставин локалізувати процес, кардинально не змінювати плани навчання для всього циклу та виконати навчальну програму.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу