Google search

30 - 31 січня в Центрі симуляційних методів навчання НМАПО імені П.Л. Шупика відбувся тренінг для лікарів-інтернів кафедри акушерства та гінекології №1 із засвоєння базових навичок в лапароскопії.

Тренінг проведено на обладнанні, подарованому Shawn Yunayev MD, FACS, FACOG, головою трансатлантичного медичного фонду допомоги під час його візиту до Центру симуляційних методів навчання НМАПО імені П.Л. Шупика в листопаді 2019 року з майстер-класом «Laparoscopic Training: the fundamentals, the necessity, the revolution».

Учасники тренінгу старанно відпрацьовували всі вправи базових практичних навичок в лапароскопії з урахуванням часових показників, рекомендованих для складання іспиту, що є необхідною складовою підготовки лікарів-інтернів за фахом «загальне акушерство та гінекологія» в усіх країнах ЄС.

Під час тренінгу активно обговорювались раціональні підходи до вдосконалення всіх практичних навичок та розглядались типові помилки, що утруднюють їх засвоєння.

Всі лікарі-інтерни показали досить непоганий темп засвоєння практичних вправ та висловили побажання у подальшому брати участь у подібних тренінгах.