Google search

Cormack Consultancy Group (CCG) – одна з провідних консалтингових компаній, яка підтримує університети Великобританії у їх прагненні розвивати транснаціональну освіту. На сайті CCG знаходимо інформацію щодо підтримки українських науковців. Пропонуємо Вашій увазі огляд відкритих можливостей.

CARA (Council for At-Risk Academics)

Неурядова організація Великобританії надає підтримку як науковцям, які опинились у небезпечних умовах чи були змушені покинути свою країну, так і тим, хто бажає залишитись, незважаючи на серйозні ризики. Організація надає стипендію, що покриває транспортні та житлові витрати, витрати на дослідження тощо:

https://www.cara.ngo/what-we-do/ 

#Science for Ukraine

Спільнота дослідників збирає та поширює інформацію про відкриті можливості на університетському, регіональному та міжнародному рівнях для науковців із закладів освіти України:

https://scienceforukraine.eu/about.html 

ALLEA Programme

Федерація «ALLEA» співпрацює з фондом «Breakthrough Prize Foundation» задля підтримки дослідників та закладів науки, які постраждали від війни в Україні. Програма фінансує продовження досліджень у безпечному середовищі по всій Європі терміном до одного року:

https://allea.org/european-fund-for-displaced-scientists/#:~:text=ALLEA%20is%20partnering%20with%20the,Europe%20to%20host%20displaced%20scholars.

Academics to Academics

Ініціатива направлена на підтримку українських викладачів, які були змушені переїхати із зони бойових дій. Програма надає можливість продовжувати викладацьку та дослідницьку діяльність, залишаючись при цьому в статусі внутрішньопереміщеної особи чи перебуваючи за кордоном в статусі біженця:

http://ilid.org.ua/index.php?lang=en 

ERA4Ukraine - European Commission

Ініціатива покликана на підтримку українських дослідників, надаючи їм своєчасну та повну інформацію про актуальні пропозиції на європейському освітньому просторі:

https://euraxess.ec.europa.eu/ukraine 

FAPESP – Brazil

Програма фінансує продовження досліджень вченими з України у науково-дослідних інститутах штату Сан-Паулу, Республіка Бразилія.

https://fapesp.br/15402/initiative-researchers-at-risk 

Вдячні за підтримку українських науковців!

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 71% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу