Google search

 
 

Що робити лікарям (провізорам)-інтернам, які не мають можливості, у зв’язку із воєнним станом, проходити практичну частину інтернатури на базах стажування?

Зважаючи на  воєнний стан, введений у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, значна кількість лікарів (провізорів) -інтернів не мають можливості проходити практичну частину інтернатури на базах стажування.

Виключно, для лікарів (провізорів)-інтернів, які не мають змоги проходити інтернатуру на базах стажування через  причини, які є наслідками воєнних дій на території України, наприклад, пошкоджено функціонування закладу охорони здоров’я, який є базою стажування; неможливість доїзду до бази стажування тощо (далі ­– лікарі (провізори/фармацевти) -інтерни), буде внесено зміни у Графік проходження інтернатури, а саме: з 01 квітня 2022 року, для лікарів (провізорів/фармацевтів)-інтернів заочна частина інтернатури замінюється на очну частину інтернатури.

Попередньо такі зміни плануються на 1 місяць, але залежно від воєнної ситуації в України, термін може бути продовжено.

Що робити лікарю (провізору)-інтерну?

  • Лікар (провізор/фармацевт)-інтерн надсилає заявку про неможливість проходити практичну частину інтернатури закладу вищої (післядипломної) освіти, у якому він проходить очну частину інтернатури.

(Заявка довільної форми, але  обов’язково повинна містити: обґрунтування, які вказують на вимушену та пов’язану із воєнними діями на відповідній території України причини, що спонукають  заміні  заочної частини інтернатури на очну; повне найменування бази стажування; моб. тел. лікаря (провізора)-інтерна); 

  • Поінформувати куратора на базі стажування інтернатури про коригування індивідуального навчального плану підготовки лікаря (провізора/фармацевта) інтерна в інтернатурі та графіка проходження інтернатури  (стосується лікарів (провізорів)-інтернів, які проходять інтернатуру у приватних, державних  закладах охорони здоров’я). 

Дії закладу вищої (післядипломної) освіти, який здійснює підготовку лікарів (провізорів/фармацевтів)-інтернів:

  • прийняти та опрацювати заявку лікаря (провізора/фармацевта)-інтерна;
  • внести зміни до індивідуальних навчальних планів підготовки лікарів (провізорів/фармацевтів) інтернів в інтернатурі та графіку проходження інтернатури;
  • поінформувати про зміни у графіках проходження інтернатури структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської військових  адміністрацій;  
  • ознайомити лікаря (провізора/фармацевта)-інтерна з відкоригованим індивідуальним навчальним планом підготовки лікарів (провізорів) інтернів в інтернатурі та графіком проходження інтернатури. 

Структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської військових  адміністрацій: 

  • видати наказ про направлення лікарів-інтернів, які не мають змоги проходити інтернатуру на базах стажування з об’єктивних причин обумовлених воєнними діями, на проходження очної частини інтернатури до закладів вищої (післядипломної освіти). 

Заклади охорони здоров’я, незалежно від форми власності та підпорядкування, які є базами стажування, просимо сприяти коригуванню  індивідуальних навчальних планів підготовки лікарів (провізорів/фармацевтів) інтернів в інтернатурі та графіків проходження інтернатури.

До уваги закладів вищої (післядипломної) освіти, баз стажування та лікарів (провізорів/фармацевтів)-інтернів 

Загальна тривалість підготовки в інтернатурі, тривалість очної (освітньої) та заочної (практичної) підготовки в інтернатурі, які встановлені чинним законодавством, що діяло на момент вступу до інтернатури лікаря (провізора/фармацевта) – інтерна залишається незмінною (не може бути скороченою) та повинні відповідати програмі підготовки в інтернатурі за відповідною спеціальністю. 

Внесення змін до індивідуальних навчальних планів підготовки лікарів (провізорів/фармацевтів) – інтернів в інтернатурі, графіків проходження інтернатури повинно здійснюватися  з дотриманням процедури, визначеної законодавством. 

Щодо очної (освітньої) частини підготовки в інтернатурі 

У всіх закладах вищої (післядипломної), які здійснюють підготовку лікарів (провізорів/фармацевтів)-інтернів забезпечено умови для безперервного ведення освітнього процесу.

Загалом освітній процес  здійснюється за дистанційною формою або гібридною моделлю (поєднання он-лайн навчання, традиційного та самостійного навчання).

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 55.67% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 64% - 4 Голосів
Доступність матеріалу: 30.67% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також