Google search

16 - 18 вересня 2020 року відбулася подія у сфері охорони здоров’я України ХІ Міжнародний медичний форум «Інновації в медицині – здоров’я нації» та ІХ Міжнародний медичний конгрес «Впровадження сучасних досягнень медичної науки в практику охорони здоров’я України».

Ми інтерни кафедри онкології НМАПО імені П. Л. Шупика першого року навчання за спеціальністю «Клінічна онкологія» разом із завідувачем кафедри професором Прокопом Гордійчуком взяли активну участь в даному заході на якому у переважній більшості були представлені роботи молодих лікарів-науковців. Вони представили особистий та клінічний досвід своїх закладів з актуальних питаннях проблем ранньої та сучасної діагностики злоякісних новоутворень різної локалізації, скринінгу захворювань, надбання прикладної онкології в діагностиці та лікуванні метастатичних уражень. Особлива увага приділялась алгоритму комплексного лікування злоякісних захворювань, оцінці якості лікування.

Одна із секцій була відведена проблемі раку молочної залози, представлені молекулярно-генетичні дослідження, що мають важливе значення для діагностики, вибору тактики лікування та прогнозування перебігу захворювання.

На спеціалізованих майданчиках Форуму міжнародними компаніями були представлені новітні досягнення медичної техніки. Ми мали можливість тестувати та ознайомлюватися з особливостями їх практичного застосування у сфері онкології. Ознайомилися з сучасними вимогами та можливостями індивідуального захисту медичного персоналу та пацієнтів.

Була дана можливість отримати, відпрацювати навички на майстер-класі з ультразвукової та функціональної діагностики під керівництвом досвідчених спеціалістів кафедри радіології НМАПО імені П. Л. Шупика.

Надбаний досвід навчання, спілкування з спікерами Форуму для нас, інтернів першого, року є важливим у формуванні алгоритму тактики діагностики, комбінованого та комплексного лікування, терапії супроводу. Отримані навички в роботі з клінічними дослідженнями, їх впровадження в практику лікаря-онколога, поглибили розуміння структурності наукових робіт та їх висвітлення на конференціях, симпозіумах.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 87.5% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 87.5% - 4 Голосів

Загальна оцінка матеріалу