Google search

16 – 17 вересня 2020 року, в межах  проєкту «Дніпровські студії зі збереження професійного довголіття працюючої людини» відбувся «Всеукраїнський симпозіум з лікування пацієнтів працездатного віку».

Симпозіум був організований ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України», ДУ «Український науково-дослідний інститут промислової медицини МОЗ України», ГО «Всеукраїнська асоціація науковців і лікарів з професійної патології та гігієни праці», ГО «АРМЕД».

Симпозіум проводився в on-line форматі, відбувалось пряме включення  студій в м. Дніпро та м. Київ. Впродовж двох днів симпозіуму було представлено понад 40 наукових доповідей, присвячених актуальним питанням епідеміології, клініки, діагностики, лікування й реабілітації, профілактики виробничо-зумовленої та професійної патології осіб працездатного віку.

Другий день симпозіуму, із студії в м. Києві, відкрив завідувач кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НМАПО імені П. Л. Шупика проф. Д. Варивончик, який привітав учасників та представив доповідь «Професійна захворюваність та профілактика COVID-19 серед працівників галузі охорони здоров’я України (березень – серпень 2020 р.)» (on-line доповідь за посиланням; тези за посиланням). В основу доповіді покладено ініціативне  дослідження, що здійснює кафедра з березня 2020 року: «Оперативний моніторинг показників профілактики на робочому місці та реєстрації випадків гострого професійного захворювання, обумовленого COVID-19», результати якого щотижня (у суботу) оприлюднюються на сторінці кафедри.

У симпозіумі також взяли участь всі науково-педагогічні працівники кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НМАПО імені П. Л. Шупика, які представили on-line стендові доповіді: «До проблеми управління професійними ризиками серед працівників радіологічної служби» (за посиланнями),  «Профілактика коронавірусної інфекції (COVID-19) серед працівників збірно-зварювальних виробництв» (за посиланням).

У симпозіумі взяло участь понад 3,2 тис. учасників, що зробило даний науковий захід одним з найбільших у сфері медицини праці України за останні роки.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу