Google search

В умовах карантину та епідемії, пов'язаної із блискавичним поширенням коронавірусної інфекції, яка створює загрозу для життя як для пересічних громадян, пацієнтів лікарень, так і особливо для медичного персоналу, поширення сучасної наукової інформації, проведення тренінгів є, на нашу думку, особливо актуальними.

На клінічній базі кафедри анестезіології та ІТ за підтримки ГО «Асоціація анестезіологів, перфузіологів та лікарів ІТ» (голова – професор О. Лоскутов) у Київській міській клінічній лікарні № 10, співробітник кафедри, доцент І. Кучинська, 6 та 7 квітня 2020 року провела майстер-класи та семінари як для молодшого та середнього медичного персоналу, так і для лікарів-хірургів («Особливості використання засобів індивідуального захисту при роботі із пацієнтами з підозрою та хворих на Covid-19», «Особливості оцінки дихальної функції та відновлення прохідності дихальних шляхів пацієнтам з підозрою та хворих на Covid-19»).

Окремо для лікарів-анестезіологів була прочитана лекція та проведений МК («Особливості забезпечення дихальної функції у пацієнтів з підозрою та хворих на Covid-19. Відпрацювання протоколу RSI – швидкої послідовної індукції та інтубації»). Загалом за 2 дні занять участь взяли 18 медичних сестер, 11 лікарів-хірургів, 12 лікарів-анестезіологів.

Адміністрація КМКЛ №10 висловлює подяку НМАПО імені П. Л. Шупика та кафедрі анестезіології та ІТ щодо організації навчання у такій критичній ситуації.