Google search

На попередніх етапах становлення медицини, як спеціальності, стало відомо, що лікар – це людина готова до постійного вдосконалення своїх знань. Так, Вільям Ослер на початку минулого століття (1900 р.) писав: «Очевидно, що лікар, більш, ніж будь-хто інший, повинен ілюструвати істинність висловлювань Платона про освіту, як процес тривалістю на все життя.

Навчання в медичній школі спрямовує людину, вказує їй шлях і надає досить неповну карту для подорожі, але не більш цього».

Існують великі відмінності в способах навчання лікарів після закінчення основного освітнього курсу. Опинившись у певній галузі медичної практики, лікар навчається на власному досвіді, у колег, з якими працює, отримує нові знання, відвідуючи семінари та лекції. Тому саме після завершення навчання у ЗВО, потреба в освіті найбільш значуща. Й у вирішенні цієї проблеми Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика відіграє одну з головних ролей.

Керуючись цими принципами, кафедра анестезіології та інтенсивної терапії проводить не лише планові цикли навчання, але й підтримує зв’язок з лікарями, організовуючи виїзні лекційні цикли та семінари.

Так у лютому 2020 року завідувач кафедри професор Олег Лоскутов провів три виїзних лекції, з якими виступив на засіданнях обласних товариств лікарів у м. Києві (Київська обласна клінічна лікарня), Головному військовому клінічному госпіталі, засіданні обласного товариства анестезіологів (м. Одеса). Лекції були присвячені актуальним питанням анестезіології та інтенсивної терапії та інноваційним методикам седації.

Загальна кількість слухачів становила більше 120 осіб. Усі присутні висловили думку про актуальність обраних тем і побажання продовжувати подальшу співпрацю з кафедрою.