Google search

Усвідомлюючи необхідність формування та поширення в Україні культури доброчесного визнання іноземних освітніх кваліфікацій, налагодження обміну інформацією та досвідом, прагнучи сприяти розвитку академічної мобільності, наданню можливості навчання протягом усього життя, НМАПО імені П. Л. Шупика приєдналась до Меморандуму про створення та розвиток Всеукраїнської мережі з визнання іноземних освітніх кваліфікацій.

Проактивна позиція академії в цьому питанні була відзначена і нашими закордонними партнерами. Так, з початку 2019 року НМАПО імені П. Л. Шупика представлена в каталозі UK National Recognition Information Centre (Національний інформаційний центр з визнання у сфері освіти, Сполучене Королівство). Каталог об’єднує заклади з високою репутацією з понад 190 країн світу, які сприяють поширенню найкращих практик у визнанні іноземних освітніх кваліфікацій.

Всеукраїнська мережа з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet заснована Міністерством освіти і науки України та Національним інформаційним центром академічної мобільності ENIC Ukraine (ДП «Інформаційно-іміджевий центр») 18 лютого 2020 року.

Урочисте приєднання до мережі відбулось у рамках Установчої конференції Всеукраїнської мережі органів у сфері визнання кваліфікацій, яка пройшла в Києві 02 березня 2020 року. Академію на заході представила проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професор Олеся Гульчій.

Заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний виступив з привітальною промовою. Директор Національного інформаційного центру академічної мобільності ENIC Ukraine Вікторія Сергієнко ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності Всеукраїнської мережі з визнання іноземних освітніх кваліфікацій.

Окрім представників закладів вищої та післядипломної освіти, на заході були також присутні почесні гості представники Єврокомісії, Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури (EACEA), Європейського реєстру забезпечення якості освіти (EQAR), Європейської студентської ради (ESU), профільних Міністерств країн ЄПВО, хедлайнерів міжнародної мережі національних інформаційних центрів академічної мобільності ENIC-NARIC, представники Національного офісу ERASMUS+.

Учасники наголосили на важливості ознайомлення з найкращими міжнародними практиками у сфері визнання іноземних освітніх кваліфікацій, впровадження найновіших напрацювань в цій сфері. Впевнені, спільними зусиллями ми зможемо розбудувати прозору, виважену і доброчесну процедуру визнання іноземних освітніх кваліфікацій в Україні.