Google search

Адреса проведення:

вул. Загорівська 1, терапевтичний корпус , І поверх, кафедра оториноларингології.

Контактні дані:

+380 44 483 1585, [email protected], доцент Самойленко Сергій Сергійович, доцент Пелешенко Олександр Олексійович.

Cторінка кафедри

на сайті НУОЗ України імені П. Л. Шупика кафедра оториноларингології

Мета циклу

Удосконалення теоретичних знань та практичної підготовки, формування, оновлення, поглиблення ключових професійних компетентностей, а також отримання нових актуальних знань з отоларингології, необхідних для професійної діяльності слухачів відповідно до вимог системи якості підготовки кадрів для сфери охорони здоров'я, ознайомлення з новітніми досягненнями в галузі.

Цикл призначений для підвищення кваліфікації спеціалістів: лікарів отоларингологів, лікарів отоларингологів дитячих, лікарів отоларингологів-онкологів, лікарів загальної практики - сімейної медицини, лікарів з медицини невідкладних станів, лікарів з народної та нетрадиційної медицини, лікарів педіатрів, лікарів терапевтів, лікарів хірургів.

Цикл тематичного удосконалення передбачає розгляд питань клініки, діагностики та лікування окремих ЛОР-захворювань, що мають граничний з іншими спеціальностями характер або потребують невідкладної допомоги.

Програма охоплює обсяг як теоретичних, так і практично-прикладних знань, вмінь і навичок, необхідних лікарям отоларингологам, лікарям отоларингологам дитячим, лікарям отоларингологам-онкологам, лікарям загальної практики - сімейної медицини, лікарям з медицини невідкладних станів, лікарям з народної та нетрадиційної медицини, лікарям педіатрам, лікарям терапевтам, лікарям хірургам для належного здійснення професійної діяльності.

Програма містить 10 курсів з найбільш актуальних проблем невідкладної оториноларингології, а саме: методи дослідження ЛОР-органів; синдром «Носова кровотеча»; синдром “Головний біль”; бойові, ізольовані та поєднані травми ЛОР-органів, їх місце в політравмі; ангіни та хронічний тонзиліт, тонзилогенні хвороби; флегмонозні захворювання глотки, гортані, стравоходу, їх ускладнення; алергічні хвороби ЛОР-органів та їх вплив на розвиток інших хвороб організму; запальні хвороби носа , приносових пазух та їх ускладнення; запальні хвороби вуха та їх ускладнення; ранні ознаки пухлин ЛОР-органів: клініка, діагностика, лікувальна тактика; проблеми СНІДу, заходи профілактики ВІЛ інфекції для медичних працівників.

Курси взаємопов’язані між собою, окремі з них розглядаються як синдроми.

За додатковими програмами до циклу тривалістю 0,5 міс. включено: Питання імунопрофілактики.

У навчальному плані циклу зазначено контингент слухачів, тривалість їх навчання, розподіл годин, відведених на вивчення розділів навчальної програми. У разі необхідності, враховуючи базовий рівень знань слухачів, кафедра може вносити корективи та доповнення до навчальних годин, які регламентовані навчальними планами, в межах 15 % від загального обсягу часу.

Навчальний план та програма циклу тематичного удосконалення доповнені переліком питань до підсумкового заліку, переліком практичних навичок, списком рекомендованих джерел.

Проміжний контроль знань здійснюється за рахунок годин, передбачених на семінарські заняття.

Для визначення рівня засвоєння програми циклу тематичного удосконалення з терміном навчання 0,25 місяця (39 годин) і 0,5 місяця (78 годин) передбачено підсумковий залік (2 години).

Слухачам, які виконали програму і успішно склали залік, видається посвідчення про проходження циклу встановленого зразка.

Для виконання програми під час навчання передбачено такі види навчальних занять: лекції, практичні заняття, різні види семінарських занять.