Google search

Місце проведення: КНП «Київська обласна клінічна лікарня», 2-й хірургічний корпус, кімната № 191. Добиратися тролейбусами № 18, 16, 19 від станції метро Лук’янівська – до зупинки Обласна лікарня (№ 16, 18) або Інститут міжнародних відносин (№ 19).

Форма проведення циклу: очна та очно-дистанційна.

Контактні дані куратора: професор Сорокін Богдан Вікторович (тел. 067 9824947)

Сторінка кафедри на офіційному сайті НУОЗ Україні імені  П. Л. Шупика: https://www.nuozu.edu.ua/s/np/k/onkolohii#gsc.tab=0

E-mail: [email protected]

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/KafedraOnkologii 

Telegram канал: t.me/kafedraoncologiiNUOZU 

Навчальна програма циклу призначена для підвищення рівня теоретичних знань, практичних вмінь та навичок спеціалістів-лікарів: лікарів-онкологів, онкохірургів, лікарів-хірургів, лікарів-проктологів, лікарів-гастроентерологів.

Мета циклу – удосконалення теоретичних знань та практичної підготовки, формування, оновлення, поглиблення ключових професійних компетентностей, ознайомлення з новими досягненнями у галузі сучасної онкології та онкохірургії щодо діагностики та лікуванню хворих на КРР, необхідних для професійної діяльності слухачів відповідно до вимог системи якості підготовки кадрів для сфери охорони здоров'я, ознайомлення з новітніми досягненнями в галузі тощо.

Програма побудована за системою модулів, поданими в певній послідовності, оптимальній для засвоєння матеріалу. Основними модулями є курси: сучасні можливості діагностичних методів, які використовуються в діагностиці злоякісних пухлин,  вимоги до алгоритму обстежень, відповідно до нозології злоякісного процесу – комплексне лікування на основі рекомендації NCCN, ESMO та вітчизняних локальних протоколів.

На циклі представлені  дані про профілактику, скринінг, діагностику, лікування хворих на колоректальний рак. Представлені матеріали по передпухлинній патології (спадкові синдроми,  хронічні запальні процеси, поліпи) – діагностика, тактика лікування. Зокрема, методики ендоскопічних резекцій та дисекцій, трансанальної ендоскопічної мікрохірургічної резекції, показання до її застосування. Можливість прийняти участь в цій операції, яка є золотим стандартом лікування хворих на рак прямої кишки І стадії. Знайомство з лапароскопічними операціями, операціями з формуванням резервуарів для профілактики синдрому низької передньої резекції, знайомство з інтерсфінкерними резекція ми з апаратним анастомозом. Представлений матеріал із  сучасної хіміотерапії хворих на колоректальний рак, який обновляється щороку. Представлена концепція тотальної неоад’ювантної терапії хворих на рак прямої кишки. Представлені лекції з приводу діагностики та лікування раку анального каналу.

Окремо представлені оновлені лекції з діагностики та лікування нейроендокринних та GIST  пухлин.

Для визначення рівня засвоєння програми циклу передбачено поточний контроль знань на семінарах у вигляді дискусій, ситуаційних задач, а в кінці навчання заключний іспит. Слухачам, які виконали програму циклу та успішно склали іспит, видається посвідчення про проходження циклу тематичного удосконалення, цінність якого складає 50 балів.